Política

Rajoy reclama complir la sentència i normalitzar el “problema de la llengua”

El líder del PP demana “sensatesa” sobre la immersió perquè “el que és normal al carrer ho sigui a l'educació

Admet que mai ha tingut dificultats per fer-se entendre a Catalunya i que el “problema” lingüístic “no existeix al carrer”

El candidat del PP a les eleccions del 20-N, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dilluns que ell personalment no ha tingut mai cap dificultat per fer-se entendre parlant castellà a Catalunya i que creu que no el suposat “problema” lingüístic “no existeix al carrer”. Segons Rajoy, cal que totes les parts facin “un esforç” per traslladar aquesta situació a les aules i fer que “el que és normal al carrer sigui normal a l'educació i l'administració”. En aquesta línia ha advertit el president de la Generalitat, Artur Mas, que no complir les sentències pot deslegitimar la seva administració. “Crec que cal tenir una mica de sentit comú i sensatesa”, ha conclòs.

Rajoy ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a Tele-5 on li han preguntat sobre el tarannà que està adquirint la defensa de la immersió lingüística a Catalunya, on totes les formacions del Parlament a excepció del PP i C's destaquen els èxits de la immersió lingüística com a eina per garantir la cohesió del país.

El líder del PP ha assegurat que després de viatjar “molt” per Catalunya, fer carrer i visitar “llocs molt emblemàtics com la Sagrada Família, el Poblet i el Parlament de Catalunya”, on va ser rebut per la Mesa, ha pogut constatar que “el problema de la llengua no existeix”. “Jo per descomptat no parlo català i mai he tingut el més mínim problema”, ha dit.

Per aquest motiu ha emplaçat el govern a traslladar aquesta situació a les aules. “Si això és el normal al carrer, perquè no fem un esforç entre tots perquè això sigui normal a l'educació i l'administració”, ha dit en referència a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) respecte al castellà com a llengua vehicular a l'escola.

Segons Rajoy, darrere aquesta petició hi ha el principi de la “llibertat” dels pares d'escollir “la millor educació” per als seus fills. “Jo tot el que sigui donar llibertat a una mare o un pare perquè doni l'educació que vulgui als seus fills em sembla bé”.

En aquest marc ha recordat al govern que “cal complir les sentències dels tribunals” perquè “és un principi bàsic d'un Estat de dret i d'una democràcia”. “Si una administració no vol complir una sentència, com vol dir-li a un particular que compleixi una sentència. Quedes deslegitimat. Crec que cal tirar una mica de sentit comú i sensatesa”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona
Política

Batlle aposta per “eliminar” de Ciutat Vella les activitats que “no aporten res”

Barcelona
política

Ferran Pedret, nou president del grup parlamentari del PSC

barcelona
política

Junts demana explicacions a Illa sobre els casos de “nepotisme”

barcelona
guerra a gaza

Blinken avisa que aquesta potser és l’última oportunitat per assolir una treva

Barcelona
Estats Units

La convenció de Kamala Harris

Los Ángeles
Jordi Parent
Alcalde d’Olesa de Montserrat (ERC)

“Un dia la reivindicació del Montserratí es pot revifar”

Olesa de Montserrat
Fernando Vicente
Cap de l’oposició a Olesa de Montserrat (PSC)

“Veient com està governant, amb aquest alcalde, no hi pactaríem”

Olesa de Montserrat

L’any convuls del ‘nou’ Bloc Olesà

Olesa de Montserrat