Política

Urdangarin admet que el rei li va demanar que deixés els negocis

El duc de Palma respon per les presumptes activitats irregulars de l'Institut Nóos i el destí de prop de sis milions d'euros de diner públic

El gendre del rei té previst comparèixer davant els mitjans de comunicació quan acabi de declarar

El duc de Palma, Iñaki Urdangarin, ha reconegut aquest matí davant el jutge que el rei Joan Carles li va demanar l'any 2006 que deixés les seves activitats professionals relacionades amb el sector públic. De fet, segons fonts judicials, el duc de Palma està responent les preguntes del jutge José Castro “amb enteresa i un discurs elaborat”,

El marit de la infanta Cristina està responent de manera tranquil·la a les preguntes preliminars que li està formulant el magistrat sobre l'estructura de l'Institut Nóos, que va presidir entre 2004 i 2006, així com la seva participació en la relació de societats sobre les quals l'ha anat interpel·lant. L'imputat ha respost que ha tingut vinculació amb diverses d'aquestes empreses, com Nóos Consultoría Estratégica, Aizoon S.L., Virtual Strategies i Shiriaimasu.

Durant aquest temps el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 ha centrat l'interrogatori en el paper del duc en aquestes empreses, que presumptament van constituir una trama societària a través de la qual Urdangarin i el seu exsoci, Diego Torres, es van apoderar dels fons públics i privats que va percebre Nóos. En concret, 5,8 milions d'euros dels governs de les Illes Balears i el País Valencià i 4,4 milions d'empreses privades.

La declaració s'ha iniciat a les 9.10 hores, si bé s'ha produït un breu recés a les 11.20 hores. L'encausat ha seguit, però, dins els jutjats davant de l'expectació mediàtica i ciutadana que ha generat la seva compareixença als afores de les dependències judicials. Davant la lentitud del procés, però, no es descarta que la declaració d'Urdangarin s'allargui fins diumenge. El gendre del rei té previst comparèixer davant els mitjans quan acabi de declarar, segons va explicar el seu advocat defensor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.