Política

El jutge Castro acaba l'interrogatori a Iñaki Urdangarin

El gendre del rei ha declarat més de 15 hores davant el magistrat que instrueix el cas Nóos

Comença ara el torn de preguntes de la Fiscalia Anticorrupció i després el dels advocats de l'acusació i la defensa

El jutge que instrueix el cas Nóos, José Castro, ha donat per finalitzat l'interrogatori al duc de Palma, Iñaki Urdangarin, després de més de 13 hores de declaració. Comença ara el torn de preguntes de la Fiscalia Anticorrupció i després el dels advocats de les acusacions i les defenses.

El titular del jutjat d'Instrucció número 3 de Palma ha finalitzat aquest diumenge a la tarda les seves preguntes al marit de la infanta Cristina sobre les presumptes irregularitats comeses a través de l'Institut Nóos després de prendre-li declaració durant unes cinc hores. Aquesta compareixença se suma a l'interrogatori d'aquest dissabte que es va prolongar més de vuit hores.

Cap a les 17:10h, ha començat el torn de preguntes del fiscal anticorrupció Pedro Horrach, que previsiblement durarà unes dues hores. Horrach està acompanyat pels fiscals Juan Carrau i Miguel Ángel Subirán.

Després dels fiscals, prendrà la paraula l'advocada de Virgínia López Negrete, que representa l'acusació particular del sindicat ultradretà Manos Limpias.

Per últim seran els lletrats de les defenses els qui formulin les seves qüestions a Iñaki urdangarin. Aquest torn es preveu breu i el finalitzarà l'advocat del duc de Palma, Mario Pascual.

Una vegada finalitzada la compareixença de l'encausat, les acusacions faran saber si sol·liciten o no mesures cautelars per al gendre del rei.

No està previst que el Ministeri Públic demani cap mesura al final de la declaració, ja que s'espera que ho faci més endavant quan hagin comparegut els altres imputats. En canvi, Manos Limpias té la intenció de sol·licitar-les una vegada finalitzi la deposició.

Admet que va seguir vinculat a Nóos fins el 2008

L'interrogatori d'aquest diumenge ha estat molt semblant al d'aquest dissabte i ha seguit avançant en els diversos projectes de Nóos. Urdangarin ha seguit escudant-se en què ell feia de figura institucional i no portava el dia a dia de la part econòmica de l'entitat que, segons ell, era responsabilitat de Diego Torres.

Però també ha sortit el nom del cunyat de Torres, Marco Tejeiro. Aquest, com a advocat fiscalista, assessorava l'institut i hauria estat el responsable d'algunes factures falses que el jutge li ha mostrat al duc de Palma.

L'imputat ha assegurat que desconeixia aquests documents, així com la comptabilitat de Nóos. També ha mantingut que la infanta Cristina no tenia res a veure en les suposades irregularitats.

En canvi, sí que ha admès davant el jutge que va seguir vinculat a l'Institut Nóos almenys fins el 2008 tot i deixar-ne la direcció el 2006.

Aquell any, el duc de Palma va fer de mitjancer entre Nóos i el Govern Balear per un impagament de l'executiu al seu exsoci, Diego Torres. A més, tenia uns quants projectes més emparaulats.

Tot i que el rei el va advertir que deixés de fer negocis amb les administracions públiques el 2006, Urdangarin ha al·legat que aquests projectes eren amb institucions privades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.