Política

El PP valencià castiga Fabra en el congrés de la reelecció

El president rep una important contestació interna dels sectors que encara controla Francisco Camps malgrat pactar una executiva de consens

Adverteix que el partit s'ha de remodelar

No va poder ser el gran congrés a la búlgara que Alberto Fabra desitjava per a la seua legitimació com a president del PP valencià. El XIII congrés que els populars valencians celebren aquest cap de setmana a Alacant es plantejava com una bassa d'oli, però la rebel·lió encapçalada els últims dies pel president de la Diputació de València, Alfonso Rus; l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i alguns batlles del Baix Segura com ara Pedro Hernández Mateo –instigats per l'expresident Francisco Camps– va aconseguir apujar la temperatura del conclave.

Els telèfons no van parar en tot el matí i Fabra va reaccionar amb una executiva de consens –pactada al migdia en un dinar–. Però el mal ja estava fet, i el successor assenyalat per Camps no va aconseguir el que era el seu objectiu principal: donar una imatge d'unitat i ser reelegit per una majoria aclaparadora.

El resultat d'un 81,3% del suport dels compromissaris deixava un gust agredolç al nou president de la formació valenciana. Fabra iniciava, així, una nova etapa amb una important contestació en el si del partit, que s'atribueix principalment a l'elecció de Serafín Castellano com a nou secretari general del partit, per sobre dels candidats avalats per Rus i Barberá.

Això no obstant, Fabra va subratllar en el seu discurs, íntegrament en castellà –al congrés no hi ha cap rètol en català–, davant del ple la unió del partit, que va posar “al servei d'Espanya”.

I és que les paraules del líder popular, en què no hi va haver ni un bri d'autocrítica per la situació que viu el País Valencià, semblaven més pensades per a l'auditori extern en un nou intent d'allunyar-se de la imatge de corrupció i balafiament que s'associa amb la formació.

Així, va instar els seus a “ser un model de conducta”. I va assenyalar: “Som honrats i tothom ho ha de saber; necessitem que sigueu un model per als ciutadans.” I ho va dir davant un auditori en què eren presents la majoria dels càrrecs que estan immersos en alguns dels processos judicials per corrupció, a excepció de Francisco Camps.

LA XIFRA

81,3
per cent
de vots va obtenir Fabra. El comitè executiu i la junta directiva van rebre un 18,7% de vots en blanc i tres de nuls.

LA FRASE

El rigor i l'honradesa han de guiar els nostres actes. Heu de ser un model de conducta
Alberto Fabra
president del pp valencià
Les claus

La legitimació permetrà a Fabra remodelar el govern

tere rodríguez

Alberto Fabra esperava la celebració del conclave d'Alacant per fer una remodelació d'un equip de govern que va heretar majoritàriament del seu antecessor, Francisco Camps.

Un nou gabinet

La seua legitimació com a nou líder del PP valencià permet a Fabra confeccionar un nou gabinet “a mida”. L'elecció de l'actual conseller de Governació, Serafín Castellano, com a número dos, servirà d'excusa per fer la remodelació, ja que les directrius són evitar la duplicitat de càrrecs. Alguns dels actuals consellers pertanyen a la “guàrdia pretoriana” de Camps, com ara la consellera de Turisme, Lola Johnson, que en l'anterior crisi va ser rellevada com a portaveu del Consell.

Conclaves regionals

La contestació a Fabra podria tenir un efecte rebot en els seus adversaris, ja que tindran més difícil presentar candidats alternatius als de la direcció en els congressos que s'han de celebrar en les tres demarcacions. Especialment Alfonso Rus, que és el president de la formació a València.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona
iran

Les execucions a l’Iran han crescut un 75% dos anys després de la mort d’Amini

barcelona
guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió de Kursk

barcelona
economia

Romero: “Treballarem tossudament per aconseguir el finançament singular”

barcelona
guerra a gaza

Una vintena de morts a la Franja mentre Israel desplega una brigada

barcelona
guerra a europa

Ucraïna abat 53 dels 56 drons Shahed llançats per Rússia contra el seu territori

barcelona