Política

El president apunta l'opció d'eleccions

“Sempre queden les urnes”, va assenyalar Mas en cas de fracàs

“Si no hi ha acord amb Espanya, es forçarà una hisenda pròpia per a Catalunya?”, preguntava ahir la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho. “Sempre queden les urnes i allí cadascú tindrà el seu programa”, va respondre el president de la Generalitat, Artur Mas.

La cimera sobre el pacte fiscal va tornar a posar sobre la taula la possibilitat d'un pla B amb què l'executiu actuaria davant la negativa del govern espanyol a negociar un canvi de model en el finançament de Catalunya. Segons ha pogut saber aquest diari, les paraules de Mas venien precedides per la necessitat d'obtenir el màxim suport possible a Catalunya per anar a Madrid. Però en cas contrari, i tot i haver rebutjat parlar d'un pla B, el president sí que va fer al·lusió a la possibilitat d'eleccions, fet que va ser donat a conèixer per Sánchez-Camacho i el president de Ciutadans, Albert Rivera, a la premsa. El portaveu del govern, Francesc Homs, en canvi, va rebutjar parlar de comicis i encara menys que siguin anticipats. “No estem en aquest escenari”, va assegurar el portaveu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.