Política

Mas diu que l'Estat imposa “'l'ordeno y mando'”

El president de la Generalitat assegura que els catalans “hem d'anar a la nostra i fer el nostre camí”

Critica el resultat de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera

“Davant els inputs que arriben de Madrid, davant aquests aires que bufen que no són massa favorables, la gent de Catalunya hem d'anar a la nostra i fer el nostre camí”. Així ha fet una crida enfortir l'ànim col·lectiu i fer pinya el president de la Generalitat, Artur Mas, en la inauguració de la segona edició del Festival de Música Antiga del Pirineus, a La Seu d'Urgell. El cap de l'executiu s'ha mostrat crític amb el resultat de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, celebrada a Madrid, i s'ha queixat que “en els pitjors moments de la situació, en lloc de col·laborar i fer pinya, estan imposant, ordeno y mando, quin és el camí, i això no és una bona direcció”.

El president ha contraposat aquesta actitud del govern espanyol amb el que han estat capaços de fer, ha dit. “En lloc d'anar cadascun dels municipis pel seu compte, han fet pinya i han aconseguit un projecte més lluït que si haguessin anat cadascú per separat”, ha afegit. Una crítica igual és la que feia el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en sortir de la reunió.

Mas s'ha mostrat convençut que aquest festival “donarà visualització al Pirineu, reforçarà la singularitat que té i donarà la possibilitat d'atreure gent de fora, perquè aquest és l'objectiu final: donar atractiu i promoció a les terres pirinenques”.

El líder català ha donat les gràcies als organitzadors del festival perquè “tot allò que serveixi per enfortir l'ànima de la nació catalana com són els festivals de música, com és la llengua, la identitat catalana, serveix per enfortir aquest ànim col·lectiu, per fer pinya, per anar de bracet i per fer una feina millor”.

La segona edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus se celebra del 12 de juliol al 25 d'agost, a 14 poblacions pirinenques, i té enguany com a país convidat Euskadi. En el decurs de l'acte inaugural, a més del president Mas, hi ha intervingut l'alcalde de La Seu, Albert Batalla; el ministre de Cultura d'Andorra, Albert Esteve; la consellera de Cultura d'Euskadi, Blanca Urgell, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Després de la inauguració, el president de la Generalitat, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, ha assistit al concert inaugural, que ha tingut lloc a la catedral de Santa Maria de La Seu, i en el qual han intervingut els grups Ensemble Diatessaron i Taller de Dansa històrica Erregelak.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.