Política

PP i PSOE qualifiquen el pacte fiscal de superflu i insolidari

Els populars asseguren que ara “no és el moment” de demandes

Pels socialistes, Mas està“esprement la crisi”

Ni el PSOE ni el PP donaven crèdit ahir al que va aprovar el Parlament de Catalunya amb els vots de CiU, ICV-EUiA i ERC, un tebi suport del PSC i l'abstenció del PP. La reclamació d'un pacte fiscal, que dotaria Catalunya d'un model similar al concert econòmic basc, no va agradar gens ni mica als partits majoritaris del mapa polític espanyol.

Carlos Floriano, vicesecretari d'organització del PP, va assegurar que “no és el moment” de parlar de pacte fiscal amb Catalunya, sinó de consolidació fiscal, i va demanar un “esforç” de “tothom” per “parlar del que realment és més urgent”. El dirigent popular no va voler entrar en detalls sobre les condicions que pot imposar l'executiu espanyol si Catalunya s'adhereix al fons de liquiditat i va destacar que ara el més important és “consolidar els comptes” de les administracions i “no gastar més del que s'ingressa”.

Posició “molt política”

La vicesecretària d'organització del PSOE, Elena Valenciano, també va criticar la posició “insolidària” i “molt política” davant la resta de les autonomies del president de la Generalitat. En una tertúlia a Telecinco, la dirigent socialista va manifestar que les últimes declaracions de Mas estan relacionades amb una “posició política del govern” català que, segons ella, “tracta, si no d'aprofitar, almenys d'esprémer la crisi que tots patim per col·locar el seu missatge de pacte fiscal i de tenir la seva pròpia hisenda”, alhora que va considerar la posició del president català insolidària, “en un moment en què Espanya està passant el que està passat”.

Valenciano fins i tot va elucubrar que la posició de Mas està relacionada, “probablement, amb el fet que està pensant a avançar les eleccions, per la dificultat econòmica que viu en aquest moment Catalunya”.

LES FRASES

S'han de consolidar els comptes de totes les administracions i no gastar més del que s'ingressa
Carlos Floriano
Vicesecretari d'Organització Pp
Crec que [Catalunya] és insolidària en un moment en què Espanya està passant el que està passant
Elena Valenciano
vicesecretària general del PSOE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.