Política

Bustos defensa una gestió “honesta i d'acord amb la llei”

L'alcalde insisteix que només està “denunciat”, però fonts judicials el desmenteixen i asseguren que està imputat

El PSC accepta la proposta de suspensió de tots els càrrecs que acumula al partit

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va comparèixer ahir al migdia a la sala de plens –acompanyat per diversos regidors socialistes– amb una barreja de lament i indignació per deixar clar que la seva gestió sempre ha estat “honesta, transparent i d'acord estrictament amb la llei”, i negar que estigués imputat en la ja coneguda com a operació Mercuri. Bustos va assegurar que tenia una citació del jutge en què consta com a denunciat per “omissió del deure de perseguir delictes”, però al llarg del dia va transcendir que també ho estava per “tràfic d'influències”.

Va ser una compareixença de “no sé”, “no em consta”, “no tinc informació” o “no puc” a l'hora de contestar a qüestions relacionades amb si li constaven més implicats imputats en el cas, quines dependències municipals s'escorcollaven, de quines suposades operacions urbanístiques tractava la denúncia o quin grup polític o particular l'havia fet. “Els Mossos no m'han confirmat res, hi ha secret de sumari i no he sortit del meu despatx”, d'on va reconèixer que s'havien endut unes fotocòpies de decrets oficials de la Diputació “publicats al web”.

En tot cas, va assegurar en diverses ocasions: “No tinc res a amagar ni de què demanar perdó”, i va mostrar la seva confiança en la gestió de funcionaris i càrrecs electes, tot i matisar que, si finalment es demostra la mínima responsabilitat d'algun d'ells, “el pes de la llei recaurà sobre ell”. “I jo li faré caure tot el pes de la societat”, hi va afegir. Bustos va insinuar que hi ha una persecució política contra ell i va dir que no permetrà que l'utilitzin per atacar el PSC. La direcció va acceptar a la tarda la proposta feta per ell mateix perquè deixin en suspens el càrrec de secretari de política municipal.

Reaccions de l'oposició

Els regidors de la resta de partits de la corporació van viure l'escorcoll des de l'exterior de la plaça de Sant Roc. Els més crítics van ser els d'Entesa per Sabadell, que van demanar “el nomenament d'un alcalde accidental fins que s'aclareixi el cas” i que algun regidor no imputat assumeixi les regnes del consistori. El portaveu del PP, Esteban Gesa, es va sumar als arguments de la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, que va demanar la dimissió de Bustos. I, pel que fa a ICV, avui plantejaran que una gestora provisional es posi al capdavant de l'Ajuntament.

El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, va demanar una comissió d'investigació tot i apel·lar a la “prudència” mentre avanci la investigació. EUiA també va dir que, si es confirmen els indicis, demanaran l'assumpció de responsabilitats de tots els imputats.

No permetré que utilitzin la meva persona per poder atacar el PSC
Manuel Bustos
Alcalde de Sabadell
Em dedicaré en cos i ànima a recuperar la meva honorabilitat i hi haurà les comissions d'investigació que calgui
Que quedi clar a Sabadell, la família i els companys que l'alcalde actua amb honestedat, rigor i transparència


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.