Política

Bustos: “No he fet res i no dimitiré ”

L'alcalde de Sabadell no descarta emprendre accions judicials per “defensar-me” per la seva implicació en la suposada trama de corrupció urbanística

Defensa el seu equip i els membres de la seva família implicada, però assegura que “no em tremolarà la mà si he de fer dimitir algú”

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha reiterat aquest dimecres la seva “honorabilitat” i la desvinculació en la presumpta trama de corrupció urbanística, que ahir es va donar a conèixer amb els escorcolls realitzats a l'ajuntament de Sabadell, dins de l'operació Mercuri. “No he fet res i no dimitiré”. “No he fet res que sigui il·legal ni immoral i per això tinc la consciència tranquil·la”, ha afirmat. De fet, ha anunciat que “no descarta” emprendre accions judicials per defensar-se, un cop s'hagi aclarit la qüestió sobre la seva implicació en una suposada trama de corrupció urbanística a Sabadell.

En declaracions a Catalunya Ràdio i RAC 1, Bustos ha assegurat que està “tranquil” pel que fa a la seva consciència, però “preocupat” per la situació i per haver de donar explicacions sobre una qüestió sobre la qual no “tinc coneixement”.

Amb tot, ha assegurat que si es confirma que algú del seu equip ha estat implicat en suposats delictes de suborns “no em tremolarà la mà per fer dimitir algú”. “La transparència i l'honorabilitat de la política és una cosa que hem de defensar”, ha assegurat.

Preguntat per què ha dimitit del seu càrrec dins del PSC i no com a alcalde de Sabadell, Bustos ha recordat que el “codi ètic” del partit fixa que davant de qualsevol sospita s'he de suspendre dels càrrecs la persona implicada fins que no s'aclareixin els fets. Bustos ha remarcat que no volia perjudicar el partit i que per això ahir va demanar a la direcció del partit que apliqués el codi ètic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
veneçuela

Maduro demana a la població que elimini el WhatsApp perquè amenaça

barcelona
estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Junts denuncia que es va distingir López de Lerma per la seva afinitat amb el govern

SANT FELIU DE GUÍXOLS
política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona
bangladesh

El president dissol el Parlament a petició dels líders estudiantils

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca Ucraïna amb quatre míssils balístics

barcelona
política

Junts demanarà suspendre el ple d’investidura d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona