Política

Navarro defensa l'“honorabilitat” de Bustos i Fernández

La cúpula del PSC ratifica la suspensió de les seves funcions orgàniques al partit dels dos imputats en una presumpta trama de corrupció

El primer secretari socialista confia poder restituir-los en els càrrecs un cop hagin declarat davant el jutge

La cúpula del PSC ha ratificat aquest dimecres la suspensió dels seus càrrecs orgànics en el partit del fins ara secretari d'Organització, Dani Fernández, i del responsable de Política Municipal, Manuel Bustos. Tot i això, el primer secretari socialista s'ha mostrat convençut de l'honorabilitat dels dos dirigents, imputats en una presumpta trama de corrupció urbanística, i ha confiat poder restituir-los en els càrrecs un cop declarin davant el jutge.

Navarro ha explicat després de la reunió que el secretariat del PSC ha ratificat la decisió que ell va prendre ahir de suspendre Bustos i Fernández de les seves funcions orgàniques a la formació “de manera temporal” i a petició “dels mateixos afectats”. El líder socialista ha destacat que la mesura va “molt més enllà” del que indica codi ètic de la formació, “que obliga a la suspensió dels càrrecs en cas d'inculpació, no d'imputació”.

En aquest context, Navarro ha volgut posar de relleu el suport absolut del partit als dos dirigents imputats. “Jo conec als afectats. He sentit les seves explicacions i a mi m'han convençut. Tinc confiança en que siguin absolutament innocents”, ha assegurat. En la mateixa línia, ha afegit que en les converses que ha mantingut amb els dos afectats “ells han clamat per la seva innocència, i les notícies objectives que tenim és que això és clarament així”. “Que hi hagi una investigació no vol dir que siguin culpables. Són innocents fins que es demostri el contrari”, ha sentenciat.

Per aquest motiu, ha demanat a les instàncies policials i judicials que “hi hagi la màxima rapidesa”en la resolució del cas, perquè “no oblidem que parlem de persones i de l'afectació a les seves vides, amb una exposició mediàtica molt gran”.

Navarro ha assegurat que confia poder restituir Bustos i Fernàndez en els seus càrrecs “un cop hagin declarat davant el jutge i s'aclareixi tot plegat”. En el cas de Bustos i de la resta d'imputats per la trama de Sabadell, la cita per donar explicacions és aquest proper cap de setmana. Daniel Fernández, però, haurà d'esperar més, ja que en ser diputat al Congrés és aforat i la causa s'haurà de desviar a un jutge del Tribunal Suprem.

El primer secretari socialista ha precisat que fins que els imputacions als diferents membres del partit no s'aclareixin, serà el secretariat del partit qui es faci càrrec, de manera col·legiada, de les seves responsabilitats orgàniques.

En canvi, la direcció socialista no reclamarà de moment que els imputats renunciïn al càrrecs públics que ocupen com a alcaldes, regidors o diputats. Segons Navarro, si arriba el moment de prendre possessió com a diputats del PSC al Parlament, Dani Fernández ho farà sense cap impediment per part de la direcció encara que el seu cas no hagi estat tancat.

Per últim, el líder socialista ha considerat “estrany” com s'han anat esdevenint els fets i les imputacions però no ha volgut fer lectures polítiques. “No m'agradaria pensar que hi ha maniobra política volguda. No volem anar més enllà. Si hi ha conspiradors, no ens preocupen molt”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
perú

Fujimori està “lluitant per la seva vida”

barcelona
xile

Boric impulsa la derogació de la Llei d’Amnistia per a violacions de drets humans

barcelona
política

Critiques als partits independentistes i crida a la mobilització en el manifest unitari

Barcelona
estat espanyol

El jutge del cas Koldo descarta citar el ministre Puente com a testimoni

barcelona
guerra a gaza

Israel ataca una escola i mata una setantena de palestins en una jornada

barcelona
política

L’independentisme omple, un cop més, les avingudes de les manifestacions simultànies

barcelona

Hissada de la senyera i ofrena floral a Blanes

BLANES

Més de 600 persones celebren la diada a Palafrugell

palafrugell

L’alcalde de Salt reclama un tracte fiscal just per a Catalunya

salt