CiU es comprometrà en el programa electoral a fer complir l'Estatut si governa

Duran confia que «el temps» els donarà «la raó»

Amb la mirada fixada en les eleccions previstes d'aquí a poc més d'un any, CiU preveu convertir el compliment de l'Estatut en un dels eixos de campanya. De la mateixa manera que el PSC, ERC i ICV-EUiA esperen rendibilitzar l'acord electoralment, la federació confia que l'aval en bloc dels socis del tripartit, el govern espanyol i el gros de la societat civil es desfaci amb el temps per l'evidència de l'incompliment del text estatutari, que la federació s'esforçarà a demostrar, i que doni força, així, a la tesi que ara defensa pràcticament sola. Després de la reunió de l'executiva de CiU, el secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, va expressar el convenciment dels nacionalistes que, tal com havia passat amb la llei de la dependència, el pas dels dies els «donarà la raó». «No és la primera vegada que CiU queda sola davant de la resta de formacions polítiques en una qüestió important», va constatar.

Duran va insistir que seran bel·ligerants en la denúncia de l'«engany» que al seu criteri han perpetrat els executius espanyol i català. I va reptar els socis del tripartit, i especialment ERC, a explicar amb ets i uts d'on surten els 3.855 milions addicionals que segons els republicans Catalunya rebrà el 2012. En aquest sentit, va recordar que la vicepresidenta segona, Elena Salgado, no ha confirmat cap de les xifres aportades per Esquerra ni pel govern. Duran va augurar que «d'aquí a uns quants anys», quan es facin les primeres liquidacions dels pressupostos, les xifres reals demostraran que la federació era l'única que va encertar el diagnòstic. «Hem fet el negoci de les cabres», va denunciar.

Duran es va afegir al periple de CiU per desmuntar la tesi del tripartit que l'acord s'ajusta «escrupolosament» a l'Estatut. Va subratllar que s'incompleixen els criteris de correcció de la població, com ara el pes de la immigració, o la bilateralitat; i que s'obvia l'esforç fiscal de Catalunya i la creació del consorci tributari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.