Política

Crítiques a Rajoy per voler portar al TC el Consell per a la Transició

Rull ho considera un símptoma de “debilitat” del govern espanyol, mentre que Duran ho qualifica de “ridícul”

Des d'ERC, Rovira creu que el recurs demostra les “deficiències democràtiques” de l'Estat

Navarro critica que l'executiu espanyol utilitzi els tribunals per “alimentar la confrontació”

Reaccions dels partits polítics catalans després que la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría anunciésdesprés de la reunió del Consell de Ministres la intenció del govern de Rajoy d'incloure el Consell Assessor per a la Transició Nacional en el plec d'al·legacions per impugnar la declaració sobiranista del Parlament de Catalunya aprovada el 23 de gener passat.

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, considera que l'amenaça de portar el Consell Assessor per a la Transició Nacional al Tribunal Constitucional és un símptoma de “debilitat” del govern espanyol. Amb tot, Rull ha assenyalat que “si ho fan, és perquè avancem”. I ha afegit que aquesta amenaça és la prova “més clara i evident” que el procés “va de debò”. El secretari d'Organització ha reconegut en l'acció del govern espanyol una actitud “fràgil”, “i sempre emparada en l'amenaça”. Rull ha destacat que en un país “seriós”, com el Canadà, s'haurien de buscar elements democràtics perquè un poble “es pugui expressar lliurement”, en comptes de generar “el discurs de la por”.

Per la seva banda, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, considera “ridícul” i una “bestiesa” que el govern de l'Estat torni al Tribunal Constitucional (TC) per recórrer el Consell per a la Transició Nacional. En una breu declaració a través del seu compte de Twitter, el líder d'Unió creu que voler resoldre la qüestió catalana a cop de TC “demostra que no hi ha ni un sol estadista entre els governants espanyols”. La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría va avançar aquest divendres que l'Estat presentarà al·legacions davant el TC sobre la creació del Consell per a la Transició en entendre que és una derivada de la declaració de sobirania del Parlament, també impugnada als tribunals.

Des d'ERC, la seva secretària general , Marta Rovira, ha mostrat aquest dissabte no estar sorpresa per l'anunci del govern espanyol de presentar al·legacions al Tribunal Constitucional (TC) per la creació del Consell de Transició Nacional. Assegura que l'actitud de l'actual executiu és la “mateixa” dels anteriors i que mesures com aquesta demostren “unes mancances i deficiències democràtiques impressionants”.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha criticat que el govern espanyol vulgui recórrer contra el Consell de Transició Nacional, i tot i no estar d'acord amb aquest organisme ha demanat que no s'usin els tribunals per “alimentar la confrontació”. De fet, ha criticat que el govern espanyol vulgui recórrer contra el Consell de Transició Nacional, i tot i no estar d'acord amb aquest organisme ha demanat que no s'usin els tribunals per “alimentar la confrontació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.