Política

La CUP assegura que CiU va “exigir” una operació urbanística per continuar donant suport al govern d'Arenys de Munt

La federació també hauria demanat paralitzar la consulta sobre la urbanització de la Riera, entre d'altres condicions

La formació independentista emplaça ERC a reprendre les negociacions per garantir una majoria estable

La CUP d'Arenys de Munt ha revelat aquest dilluns que entre les “exigències” que CiU li va fer per continuar donant suport al govern local hi havia un “pilotasso” urbanístic i la paralització del referèndum sobre la urbanització de la Riera.

La CUP governa en minoria amb quatre dels tretze regidors del consistori des que el passat juny es va trencar el pacte de govern entre la CUP i la federació nacionalista. CiU va argumentar llavors que l'alcalde havia marginat els seus edils i el va acusar de personalisme. Des d'aleshores, els diferents grups han fet moviments per buscar una nova majoria.

CiU, ERC i PSC van anunciar el dimecres passat que havien arribat a un acord per presentar una moció de censura a l'alcalde Josep Manel Ximenis. Aquest es va mostrar sorprès pel pacte i va acusar els tres grups de voler-se repartir càrrecs. Ximenis va ser especialment crític amb els republicans.

En un comunicat difós avui, la CUP emplaça ERC a reprendre les negociacions per tancar un pacte de govern estable. En la nota, denuncia que “les exigències” de CiU per continuar donant suport a al govern municipal eren “un pilotasso urbanístic, impedir preguntar als veïns com voldran pagar la urbanització de la Riera, assignació de places de funcionaris a dit i el manteniment de privilegis il·lícits a una part dels treballadors municipals”, entre d'altres.

En aquest sentit, la CUP reivindica que potser ha estat precisament l'“autoritarisme” del qual CiU acusa l'alcalde “el que ha impedit fins avui la plasmació de tals irregularitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.