Política

maresme

El pacte d'Arenys de Munt es basa només en els interessos locals

ERC, CiU i PSC expliquen els deu punts del “pacte de poble” que inclou la finalització de la urbanització de la riera i la millora de la neteja i l'enllumenat públic

El republicà Joan Rabasseda es confirma com a alcalde i CiU tindrà la primera tinença d'alcaldia

ERC, CiU i PSC d'Arenys de Munt han explicat aquesta tarda en un acte, barreja de roda de premsa i audiència pública, el acords a què han arribat per oficialitzar dissabte vinent el canvi d'alcaldia que farà fora l'actual cap de govern Josep Manel Ximenis (CUP). Els tres portaveus municipals han destacat que el conveni, resumit en deu punts, es basa “només” en les afinitats locals i amb la voluntat prioritària de “resoldre els problemes que afecten Arenys de Munt”. En el pacte, doncs, queden excloses les divergències supramunicipals que, segons els partits, s'hauran de resoldre “amb llibertat i respecte”. A la llista de tasques pendents que s'ha donat a conèixer, i que ha estat signada pels representants de les tres formacions, destaca la finalització de la urbanització de la riera, la millora de la neteja i de l'enllumenat públic, la reducció del nombre d'empreses públiques (Aloc té els dies comptats); l'impuls del planejament urbanístic de la zona del rial de Bellsoleil, la mancomunitat de serveis i la regularització de les subvencions a les entitats, entre d'altres.

Davant un centenar de persona, Joan Rabasseda ha confirmat allò que tothom ja sabia, que serà el nou alcalde. El portaveu de CiU, Alfons Molons, assumirà la primera tinença d'alcaldia i Àngels Castillo, del PSC, la segona. Precisament la regidora socialista ha puntualitzat que el nou pacte es basa en la confiança i el consens entre les tres forces, perquè, segons ha recordat sense problemes, “el PSC no era matemàticament necessari en el nou govern”.

A preguntes de la premsa, CiU ha assegurat que prendrà accions legals contra les acusacions fetes des de la CUP sobre els suposats interessos urbanístics de la federació nacionalista, però Alfons Molons no ha concretat quan i ha destacat que “no és temps de judicialitzar la política, però hi ha límits”. “Per la CUP hem passat de ser fantàstics a ser horrorosos i han trepitjat una línia vermella”. Rabasseda ha assegurat que la seva formació ha parlat amb tots els partits abans de tancar el pacte i ha dit que “amb la CUP es va arribar a un punt de no retorn”. Tot i això, el republicà ha mantingut que el PP “mai no podrà formar part d'aquest govern”. Pel PSC, però, una hipotètica marxa de Josep Manel Ximenis, “faria més fàcil l'entrada de la CUP en aquest govern de consens”.

L'acte, celebrat a la sala cultural, ha comptat amb la presència de diferents representants locals i comarcals de les tres forces del pacte.

LA XIFRA

10
punts
inclou l'acord de govern d'Arenys de Munt que han signat les formacions d'ERC, CiU i el PSC

Repartiment de carteres

El futur alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, ha explicat el repartiment de les àrees de govern. ERC assumirà, a banda de l'alcaldia, Medi Ambient, Planificació Urbanística, Cultura, Gent Gran, Sanitat, Esports, Noves Tecnologies i Comunicació, entre altres. CiU serà la responsable dels àmbits de Promoció Econòmica, Comerç, Urbanisme, Governació, Obres i Serveis i Festes. Finalment, els socialistes tindran Participació Ciutadana, Benestar Social, Gènere i Cooperació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona