Política

Arenys de Munt estrena el govern que fa fora la CUP

Tira endavant la moció de censura que treu l'alcaldia a Josep Manel Ximenis i li dóna a ERC

L'exalcalde assegura que l'acte respon a les “ànsies de poder”

Arenys de Munt va estrenar ahir de manera oficial el nou govern d'ERC, CiU i el PSC fruit de la moció de censura presentada pels tres grups i que ha fet fora el fins ara alcalde Josep Manel Ximenis (CUP). Davant d'una sala cultural plena a vessar amb simpatitzants de tots els colors polítics, la sessió es va celebrar amb normalitat malgrat la clara divisió del públic que es va fer sentir en diferents ocasions amb aplaudiments i xiulets. El ja nou alcalde, Joan Rabasseda (ERC), va repetir que el pacte respon a la necessitat de garantir la governabilitat d'un poble que ha “patit un excés de personalisme” del fins ara alcalde i que l'acord entre les tres forces es basa només en “interessos locals”.

Rabasseda va destacar la validesa de la moció de censura i va retreure a la CUP la seva incapacitat de trobar aliances. Tot i reconèixer que el seu predecessor “ha fet coses bones per a aquest poble”, com ara aconseguir l'estabilitat econòmica de l'Ajuntament, també li va recordar que havia desatès altres demandes importants dels veïns. Rabasseda va assegurar que seria l'alcalde “dels independentistes i dels que no ho són” i va mantenir que allargava la mà a totes les formacions.

Josep Manel Ximenis, d'altra banda, va qualificar la moció de censura d'acte “il·legítim” i el va vincular a “les ànsies de poder” de les formacions que el signen. “Això demostra que es tracta d'una maniobra contra la CUP, contra una altra manera de fer política a favor dels interessos locals”, va dir i va afegir que sota el seu mandat “s'han redreçat les finances, s'ha reduït el deute i s'han municipalitzat els serveis”.

Pel que fa a la resta de formacions, el regidor del PP, Ramon Planas, va argumentar que no donava suport a la moció i va puntualitzar que en els darrers temps hi havia hagut “més entesa” amb el govern. La portaveu socialista, Àngels Castillo, va apel·lar a la generositat dels tres grups del nou govern per arribar a un acord “en benefici del poble”. Finalment, Alfons Molons (CiU) va retreure a la CUP la seva manca de respecte cap a la feina feta quan compartien govern i va assegurar que calia un “canvi en la manera de fer”.

Aquesta moció de censura és un atac contra la CUP i contra els interessos del poble d'Arenys
Josep Manel Ximenis (CUP)
alcalde sortint d'arenys de munt

LES FRASES

Seré l'alcalde de tothom, dels que són independentistes i també d'aquells que no ho són
Joan Rabasseda (ERC)
alcalde entrant d'arenys de munt

La vara de l'alcalde que no es dóna

La normalitat va ser la tònica del ple durant l'hora llarga que va durar la sessió. L'únic moment de tensió va arribar quan, segons el protocol, l'alcalde sortint, Josep Manel Ximenis, havia de fer entrega de la vara i de la medalla al nou cap del govern local, Joan Rabasseda. Ximenis es va negar a traspassar els símbols perquè considerava que es tractava d'un canvi “poc democràtic” i va convidar Alfons Molons, de CiU, el seu antic soci, a fer els honors. Finalment va ser la regidora Àngels Castillo (PSC), que presidia la taula del ple, la que els va entregar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.