Política

Activen el pla de risc sísmic al voltant del magatzem de gas Castor a Vinaròs

La Generalitat valenciana farà un seguiment de situació zero en la zona on s'ha produït aquesta matinada un sisme de 4,2 graus

El projecte intenta aprofitar un antic pou petrolífer a 1.750 metres de profunditat del mar per subministrar fins a un terç de la demanda de gas del sistema

El Ministeri d'Indústria va ordenar el passat 26 de setembre el cessament temporal de l'activitat d'extracció de gas en la planta per a investigar les causes de l'augment de l'activitat sísmica

La Generalitat ha activat el pla de risc sísmic en fase de seguiment, davant el sisme registrat aquesta matinada de 4,2 graus d'intensitat en l'escala de Richter al voltant del magatzem subterrani de gas natural Castor, davant de les costes de Vinaròs i que ha afectat les Terres de l'Ebre.

Segons un comunicat de la Conselleria de Governació, en concret s'ha activat el seguiment situació zero als municipis de Peníscola, Vinaròs i Benicarló. L'activació d'aquest pla suposa mantindre la comunicació amb el Consorci de Bombers, Subdelegació del Govern, els ajuntaments de Peníscola, Vinaròs i Benicarló, així com amb els serveis municipals, CICU i Policia de la Generalitat, per fer un seguiment de la situació.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut des d'ahir a la nit quinze telefonades relacionades amb els moviments sísmics produïts en aquesta zona, segons les mateixes fonts.

El projecte Castor, amb una inversió de 1.200 milions d'euros, intenta aprofitar un antic pou petrolífer a 1.750 metres de profunditat del mar per a subministrar fins a un terç de la demanda de gas del sistema.

Pel que sembla, la injecció de gas ha provocat des del passat 13 de setembre vora 300 sismes, la majoria de baixa intensitat.

El Ministeri d'Indústria va ordenar el passat 26 de setembre el cessament temporal de l'activitat d'extracció de gas en la planta per a investigar les causes de l'augment de l'activitat sísmica en la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

L'Unrwa denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona