Política

EU acusa el Consell i el Ministeri de ‘gravíssima irresponsabilitat' pels sismes a Vinaròs

El grup d'esquerres ja ha sol·licitat la compareixença urgent del ministre en el Congrés

La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, ha exigit al Consell i al govern espanyol que actuen “de manera immediata” per assegurar una correcta resposta si es continuen produint sismes que poden afectar les poblacions costaneres, i perquè l'empresa Castor pague per tot el dany que està provocant a l'ecosistema marí. La diputada també ha demanat que cesse de manera definitiva la seua activitat el projecte Castor.

Albiol ha assegurat que s'ha demostrat que els estudis previs que es realitzaren sobre el magatzem de gas “han fallat estrepitosament. L'empresa va començar l'activitat amb el beneplàcit del Ministeri, sense preveure que, de sismes d'aquesta magnitud, se n'hi podrien produir. La diputada ha recordat que la seua formació s'ha mostrat sempre contrària a aquest projecte. “No el compartíem des del principi, i considerem que tant el Consell com el Ministeri han comés una gravíssima irresponsabilitat política pel fet d'haver-hi donar el vistiplau. S'ha aconseguit traspassar el llindar del que és perillós”, manifesta Albiol.

El diputat d'EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ja ha presentat una petició de compareixença del ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, perquè done explicacions immediates sobre aquest assumpte. El grup d'IU en el Senat també n'ha presentat preguntes ral en aquesta cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.