Política

Pastor encarrega una “inspecció ” a Renfe i Adif sobre Rodalies

Fonts del ministeri de Foment asseguren que el reconeixement té caràcter general i no respon només a l'accident de Sant Andreu Arenal

La Generalitat torna a demanar a l'Estat més inversió perquè la infraestructura ferroviària “estrès” per l'alt volum de moviments

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha encarregat al Secretari General d'Infraestructures del ministeri, Manuel Niño, una “inspecció singular” a Renfe i Adif sobre Rodalies, segons han informat fonts del seu equip. Aquesta inspecció, apunta el ministeri, té caràcter “general” i no respon només a l'accident que ha tingut lloc aquest diumenge a l'estació de Sant Andreu Arenal perquè, segons aquestes fonts, Renfe ja té una investigació pròpia sobre aquest cas. Després de l'accident, que ha provocat tres ferits lleus, la Generalitat ha tornat a demanar al govern espanyol més inversió en Rodalies.

El ministeri anuncia la inspecció centrada en Rodalies després de les queixes del govern pels problemes continuats a la xarxa. Renfe i Adif ja van anunciar aquest diumenge que havien obert la seva pròpia investigació per aclarir les causes de la “incidència” en què va descarrilar un vagó de passatgers.

Amb aquest ja són quatre els accidents que han tingut lloc en túnels ferroviaris en els últims dos anys, i la Generalitat ho atribueix a la manca d'inversions per part del ministeri. Segons el director general de Transports del govern, Pere Pedrosa, la infraestructura ferroviària de Rodalies pateix “estrès” per l'alt volum de moviments, mil trens diaris.

La Generalitat ha demanat a Renfe i Adif que en deu dies lliurin l'informe sobre els fets de Sant Andreu. És el pas previ a decidir si obre expedient i si sanciona l'operadora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona