Societat

Comencen quatre dies de vaga a Renfe

Els sindicats generalistes de maquinistes han convocat la protesta, que es repetirà vuit dies més al novembre i dos dies més al desembre, contra el projecte de segmentació de la companyia

La convocatòria coincideix amb les complicacions derivades del descarrilament d'un tren aquest diumenge a Sant Andreu Arenal

Sindicats generalistes i de maquinistes de tren han convocat des d'aquest dilluns i fins dijous una setmana de vagues i mobilitzacions a Renfe per protestar contra el projecte de segmentació de la companyia ferroviària respecte a la d'infraestructures, Adif. Les vagues es faran els quatre propers dies, del 28 al 31 d'octubre, i n'hi ha vuit més al novembre (4, 8, 11, 15, 18, 22 25 i 29) i el 5 i el 20 de desembre. A les hores punta (de 6.00 a 9.00 h i de 17.00 a 20.00 h) els serveis seran del 66%, i la resta del dia, només d'un terç. La vaga afecta també la mitjana i la llarga distància i l'alta velocitat.

Per conèixer els horaris dels trens durant la convocatòria de vaga, la companyia ha donat a conèixer els serveis mínims pactats, que es pot consultar a través del web de Rodalies de la Generalitat.

A més de la vaga, el descarrilament que hi va haver aquest diumenge a la nit a Sant Andreu Arenal complica encara més la circulació de trens a l'àrea de Barcelona. Així, els trens de la R4 Nord direcció Barcelona-Sant Vicenç Calders es desvien des de Montcada per Clot-Arc Triomf. No paren a Torre Baró, Sant Andreu Arenal i Sagrera.

Els trens direcció l'Hospitalet es desvien des de Montcada per Clot-Arc Triomf. No paren a Torre Baró, Sant Andreu Arenal i Sagrera Meridiana. I els trens de la R7 inicien i finalitzen recorregut a Montcada Bifurcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA
SEGURETAT

La Guàrdia Urbana ja usa drons per vigilar l’Horta de Lleida

LLEIDA
serveis

Barcelona neteja en cinc mesos 138.000 m² de pintades dels carrers

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Parc del Garraf vol créixer i ser parc natural

SITGES

La UdG prioritza “el rendiment de coneixement” per sobre de l’econòmic en el Parc de Recerca i Innovació

GIRONA
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona