Política

L'alcalde de Santa Susanna, investigat per la fiscalia de Medi Ambient

Joan Campolier declara davant la Guàrdia Civil per la construcció d'una deixalleria municipal i per la contractació del servei de recollida de la brossa

La fiscalia de Medi Ambient ha obert una investigació sobre la construcció, i posterior desmantellament, d'una deixalleria municipal a Santa Susanna i per la contractació del servei de recollida de la brossa. L'alcalde, Joan Campolier (CiU), altres tècnics municipals i un exregidor –que va abandonar el govern l'any 2012– van ser cridats a declarar la setmana passada a la seu que la Guàrdia Civil té a Barcelona. L'alcalde és investigat pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències i utilització d'informació privilegiada vinculats a l'empresa adjudicatària de la recollida d'escombraries. El PSC de Santa Susanna va denunciar, el novembre de l'any passat que l'empresa havia començat a construir una deixalleria sense permisos en un espai no urbanitzable, d'especial protecció i a tocar d'una urbanització que Santa Susanna comparteix amb Palafolls. La denúncia va obligar a desmantellar la instal·lació, que ja s'havia començat a utilitzar, i a deixar el terreny en les mateixes condicions en què s'havia trobat. Paral·lelament, els socialistes també van denunciar que el govern local havia adjudicat provisionalment, i per un període d'un any, el servei de recollida de la brossa municipal i que passat aquest termini encara no s'havia convocat el corresponent concurs públic tal com marca la llei.

Expedients resolts

L'alcalde va confirmar ahir la investigació, però va assegurar que el consistori havia resolt l'expedient de la deixalleria il·legal i que estava “a punt” de convocar el concurs públic. “Estàvem pendents de resoldre la nostra readmissió a la Mancomunitat de Residus Urbans de l'Alt Maresme per poder tornar a abocar-hi la brossa”, va dir Campolier, que va defensar el procés de contractació de l'empresa “per no deixar el poble sense recollida d'escombraries”. Santa Susanna devia des del 2011 prop de 590.000 euros a la Mancomunitat que va pagar finalment el 18 d'octubre passat i que li torna a donar accés al recinte des d'aquest mes. El PSC ha demanat la celebració d'un ple d'urgència perquè el govern expliqui els detalls de la investigació que hi ha oberta.

Apartat de la vida política per prevaricació

L'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (CiU) va ser condemnat per un delicte de prevaricació l'octubre del 2003 a vuit anys i set mesos d'inhabilitació. Va presentar recurs al Tribunal Suprem. Aquest va mantenir el 2005 la sentència, però un indult parcial va rebaixar la pena a quatre anys d'inhabilitació. El gener del 2007 marxava de l'Ajuntament per la porta petita i el juny del 2011 hi tornava amb majoria absoluta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÀFRICA

El president de Nigèria implora la fi de les protestes per l’alt cost de la vida

BARCELONA
REGNE UNIT

Starmer avisa que els implicats en els aldarulls d’extrema dreta “ho lamentaran”

BARCELONA
PRÒXIM ORIENT

Creix el nombre de països que demanen als seus ciutadans marxar del Líban

BARCELONA
ESTATS UNITS

Kamala Harris s’entrevista avui amb els candidats a vicepresident

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Desenes de morts en nous atacs israelians contra dues escoles de la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Prop de 60 morts en una altra protesta contra el govern a Bangladesh

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Zelenski confirma l’arribada a Ucraïna dels primers F-16 enviats pels aliats

BARCELONA
política

Rull ajorna fins dimarts la ronda de consultes prèvia al ple d’investidura d’Illa

barcelona
política

Els CDR desconvoquen la mobilització de demà a l’estació de França

barcelona