Serveis

Fre del govern al concurs de la brossa de Santa Susanna

Demana un informe extern perquè no accepta la decisió de la mesa de contractació

L'oposició denuncia que ho fa per afavorir l'empresa que ara fa el servei i diu que la fiscalia ho està investigant

El concurs per adjudicar el servei de recollida de la brossa domiciliària de Santa Susanna ha topat amb entrebancs. La mesa de contractació va triar una de les cinc propostes que s'hi van presentar, però el govern de majoria absoluta de CiU va decidir aturar el procés abans que s'aprovés per ple i encarregar un informe extern per determinar si les ofertes de les firmes que havien quedat excloses per “baixa temerària” es podien recuperar.

La maniobra, que segons l'alcalde, Joan Campolier (CiU), pretén “garantir la millor proposta per al municipi, atès que es tracta d'adjudicar un servei per a deu anys”, ha estat vista pel PSC –a l'oposició– com una manera “descarada” d'afavorir els interessos de la concessionària que ara recull la brossa, amb un contracte provisional, i que inicialment no hauria guanyat el concurs per mèrits propis. A més, la firma Germans Alum està sent investigada per la fiscalia en el cas obert contra l'alcalde per haver adjudicat la recollida de la brossa del municipi “a dit” i per haver deixat fer a l'empresa una planta de tractament de residus en sòl no urbanitzable.

Campolier explica que la decisió es fonamenta en el fet que entre l'empresa amb una proposta més cara, FCC, amb 387.000 euros, i la més barata, Germans Alum, amb 283.000 euros, hi hagi una diferència de preu de 100.000 euros. “L'informe que hem encarregat ha de permetre a la resta d'empreses que no han estat triades justificar els seus números”, assenyala.

Joan Campolier ha posat fre a les informacions sobre la seva presumpta imputació en el cas de l'adjudicació de les escombraries. “No estic imputat, ni cap jutge m'ha cridat a declarar”, afirma, i hi afegeix que “es tracta d'una maniobra de l'oposició per confondre”. Tot i això, Campolier admet que hi ha una investigació oberta “i que s'està facilitant a la justícia tota la informació que ha demanat”.

Campolier defensa la decisió d'atorgar el servei provisionalment a la firma Germans Alum, de la qual lloa la feina, i recorda que si el servei es va encarir respecte al preu pactat va ser perquè van fer fora l'Ajuntament de la Mancomunitat de l'Alt Maresme pel deute contret i Santa Susanna es va veure obligada a traslladar la brossa fins a Mataró, quan abans només ho feia fins al poble veí de Malgrat. “Els viatges van fer que la despesa es disparés”, assegura.

LA XIFRA

283.000
euros
és l'oferta de l'empresa Germans Alum pel concurs de recollida de la brossa a Santa Susanna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Mor ofegat un turista francès a Castelldefels

Castelldefels
turisme

Tiana entra a l’EuroVelo, les rutes de llarga distància en bicicleta per Europa

Tiana
SOCIETAT

Més de 300 participants neden en la 80a Travessia del Port de Blanes

BLANES
Urbanisme

Llum verd a l’enderroc de l’antiga fàbrica Mobba de Badalona

Badalona
successos

Cinc ferits, un de gravetat, en un xoc de tres vehicles a la C-55

Esparreguera
LLANÇÀ

La tortuga babaua amplia la zona de nidificació pel canvi climàtic

LLANÇÀ

Més corda per al Museu de la Joguina de Sant Feliu

Sant Feliu de Guíxols
Elvan Böke
Investigadora biomèdica del CRG premiada per la Fundació Banc Sabadell

“Barcelona és bona atraient talent, però no pas retenint-lo”

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ

El ple aprova la concessió de les Medalles del Montgrí 2024

TORROELLA DE MONTGRÍ