Medi ambient

maresme

Desmantellen una deixalleria a Santa Susanna què no tenia els permisos

L'Ajuntament defensa que l'empresa es va “precipitar” fent-hi entrar les màquines abans d'hora

El PSC va denunciar l'equipament a la Guàrdia Civil perquè entén que es fa en un espai protegit

La construcció d'una deixalleria municipal a la zona de Can Salada de Santa Susanna, dins la urbanització Ciutat Jardí que comparteix amb Palafolls, ha encès totes les alarmes. La instal·lació es va començar a aixecar el mes de novembre, però fa poques setmanes que es va haver de desmantellar perquè, segons informa l'Ajuntament susannenc, l'empresa gestora hi havia fet entrar les màquines abans de disposar del permís corresponent. El desmantellament, però, ha coincidit en el temps tant amb una denúncia interposada al grup de Seprona de la Guàrdia Civil per part de la formació del PSC de Santa Susanna, a l'oposició, com amb les queixes que el consistori palafollenc ha fet arribar al seu homòleg argumentant que la finca afectada és un terreny no urbanitzable i d'especial protecció. Des del PP de Palafolls, a l'oposició, també es va deixar constància de les suposades irregularitats el passat mes de desembre.

Davant de tot aquest embolic, l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (CiU), assegura que el passat mes d'octubre el ple va aprovar una modificació puntual del pla general a la zona de Can Salada per a ubicar-hi una planta de transferència i deixalleria. “És un equipament molt necessari pel municipi perquè permet reduir costos del transport de la brossa a les plantes de tractament de Mataró i de Lloret”, precisa.

Segons l'alcalde, l'empresa gestora va començar a treballar en el solar sense disposar del permís corresponent. “Vam avisar els responsables i van aturar les obres”, assenyala Campolier. Paral·lelament, des del departament de Medi Ambient es va comunicar al consistori que la construcció de les instal·lacions requeria prèviament un informe favorable de sostenibilitat ambiental. “El nou tràmit és més llarg i tota activitat s'ha aturat esperant rebre el vistiplau definitiu de l'administració”, apunta i insisteix que la qualificació urbanística dels terrenys “permet fer un centre de transferència i una deixalleria, però en cap cas un abocador”. Tot i això, també constata que les instal·lacions haurien d'estar sotmeses a un control “exhaustiu” per part de l'Ajuntament per garantir que el buidatge dels contenidors de la brossa recollida a Santa Susanna es fan amb la periodicitat adequada.

L'alcalde considera que un cop se superin els tràmits administratius corresponents “no hi ha d'haver cap problema per tirar endavant l'equipament”. Malgrat això, Joan Campolier no descarta buscar altres alternatives en cas que l'oposició veïnal es multipliqui. De moment, aquest vespre un grup de veïns pertanyent al Fòrum Santa Susanna organitza una trobada oberta amb l'alcalde perquè doni explicacions sobre la construcció de la deixalleria municipal en els terrenys de Can Salada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
espai

La missió Polaris s’enlaira per aconseguir la primera caminada espacial privada

barcelona

S’endarrereixen les sancions per no dur l’etiqueta ambiental a la ZBE

Viladecans

Nova condemna per al llibreter neonazi Pedro Varela

BARCELONA
salut

Els oncòlegs es queixen de desgast professional abans del congrés

Barcelona

La piscina municipal redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

figueres
MEDI AMBIENT

Impulsen la reintroducció de l’ibis ermità al massís del Montgrí

Ordís

Recuperada la circulació a L3 del Metro després d'un despreniment

BARCELONA

Primera residència i centre de dia a Badalona de la Fundació Vallparadís

BADALONA / TERRASSA

Tortosa, Roquetes i Alfara de Carles s’alien per promoure el parc natural del Port

TORTOSA