Política

Expedient contra la secretària d'Amer

Aguilera és suspesa de feina durant sis mesos per haver fet “la vida impossible” al govern

Es nega a deixar el despatx i l'alcalde ha d'avisar els Mossos

Aguilera surt de l'ajuntament amb la cara tapada

Concepción Aguilera, secretària i interventora municipal d'Amer, va ser ahir suspesa de feina durant sis mesos, després de l'obertura d'un expedient administratiu. D'aquesta manera, s'aparta temporalment aquesta polèmica funcionària de les seves responsabilitats.

“Ens ha fet la vida totalment impossible”, va explicar l'alcalde, Albert Plana (CiU), per justificar l'acomiadament de la secretària. “Treballar amb ella és impossible; és horrible”, va afegir, i va sentenciar: “Tot l'equip de govern hem dit prou, fins aquí hem arribat.” Plana va detallar algunes de les situacions viscudes amb Aguilera: falta de respecte a l'alcalde, fer cas omís de decrets d'alcaldia, querelles contra membres de la junta de govern, denúncia de l'alcalde davant dels Mossos d'Esquadra i un llarguíssim etcètera.

Aguilera va rebre ahir al matí el decret en què s'assegurava que quedava suspesa de feina de manera temporal per l'obertura de l'expedient. “Però ja ha dit que no es movia”, segons Plana. Per aquest motiu, l'alcalde va avisar els Mossos d'Esquadra, de “manera preventiva”, i li va donar fins a les tres de la tarda per abandonar l'ajuntament. Al seu despatx, i assistida per una altra funcionària, Aguilera va estar revisant documents i treballant a l'ordinador.

Quan faltaven pocs minuts per a les tres, agents dels Mossos van entrar a l'ajuntament per assegurar-se que Aguilera en sortia. Segons fonts del govern local, la fins ahir secretària s'hi hauria encarat. Però pocs minuts després de les tres, Aguilera va abandonar el seu despatx i es va disposar a sortir de l'edifici consistorial. En obrir la porta, però, i trobar-se amb mitjans de comunicació, hi va tornar a entrar i es va negar a marxar mentre hi hagués periodistes. “No sortiré fins que marxin els mitjans; només em faltaria sortir amb els Mossos quan no m'he emportat ni un duro”, va clamar alterada Aguilera a una agent. “Com si hagués comès un delicte!”, va sentenciar.

Després d'uns minuts negociant amb els Mossos i amb la intermediació de l'alcalde, Aguilera va sortir per la portada del darrere, amagant el rostre sota una bufanda. Va anar caminant fins a un pàrquing proper mentre era increpada per una cinquantena de veïns que s'havien concentrat a la plaça de la vila. “El xou està a l'altura del seu nivell; de saraus així, n'ha muntat molts”, va lamentar Plana, que va anunciar que Aguilera havia portat als jutjats la seva suspensió de fenia.

Només em faltaria sortir de l'ajuntament amb els Mossos quan no m'he emportat ni un duro
Concepción Aguilera
secretària i interventora d'amer
Ens ha fet la vida totalment impossible i el poble li té fòbia, perquè s'ha enemistat amb tothom
Albert Plana
alcalde d'Amer
El perfil

Sempre marcant la pauta als polítics

Concepción Aguilera ha marcat l'agenda política d'Amer dels darrers tretze anys. Tot va començar el 2000, quan va denunciar a la Sindicatura de Comptes i també al jutjat unes irregularitats comptables en la hisenda municipal que atribuïa al llavors alcalde, l'independent Joan Güell, i alguns regidors. En concret, es referia a factures sense justificar. I des de llavors ha plantat cara a gairebé tots els alcaldes que han passat pel consistori per temes de pes, com el polèmic edifici Baker, o per nimietats. En els plens, Aguilera marca la pauta als polítics, els fa callar, presenta informes sorpresa o els renya si ho creu convenient. El 2002, per exemple, va fer sortir tot l'equip de govern d'un ple perquè s'aprovés un servei jurídic que, en un principi, ja es tenia.

a.p.

L'alcalde vol evitar que Aguilera torni

L'alcalde, Albert Plana, va aconseguir ahir una fita que en la política local del municipi semblava impossible: fer fora, encara que de moment sigui de manera temporal, la secretària municipal. “S'ha carregat tres alcaldes i jo era el quart, però s'ha acabat”, va assegurar Plana. La por de l'equip de govern és que, després d'haver d'avisat els Mossos perquè marxés, avui Aguilera pugui intentar tornar al seu despatx. És per això que ahir a la tarda l'alcalde va donar ordre de canviar el pany del despatx de secretaria. “Demà [avui per al lector], si ve, podrà entrar a l'ajuntament, perquè no li podem negar l'entrada, però li hem canviat el pany perquè no pugui entrar al despatx”, va dir l'alcalde.

j.g.

Aguilera

surt tapada de l'ajuntament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia