Política

El consell professional de TV3 dimiteix en bloc per com s'ha informat sobre el conflicte laboral

Asseguren estar en total “desacord” amb la informació que es va donar al ‘TN vespre', en què es va llegir un text que asseguren “no estava consensuat”

El consell professional de Televisió de Catalunya ha dimitit en bloc per la cobertura informativa que TV3 va fer del conflicte laboral que va tenir lloc aquest dimarts, en què el president de la CCMA, Brauli Duart, i diversos directius de la televisió pública van estattancats als despatxos de direcció durant dotze hores mentre els treballadors reclamaven a fora que es reobrissin les negociacions sobre el conveni.

En un comunicat, el consell professional, denuncia “l'opacitat informativa imposada per la direcció de TV3 a l'hora d'explicar el conflicte que es va viure dins les instal·lacions de la televisió”. “Tots els mitjans de comunicació se'n van fer ressò i, en canvi, els Telenotícies, el 324 i el 324.cat només van oferir una informació dictada per la direcció que no responia a criteris professionals”, asseguren.

Segons expliquen, el consell professional -que és l'organisme que intenta preservar que el tractament periodístic es faci seguint criteris periodístics el màxim objectius possibles- “va estar negociant durant tota la tarda i la nit” perquè s'informés d e la protesta seguint criteris professionals, però afirmen que “no ens en vam sortir i no vam consensuar cap text”.

En desacord amb el ‘TN vespre'

“Estem en total desacord en la valoració que es va fer de la notícia, en el seu tractament i que se situés al comiat del Telenotícies vespre.”, afirmen en el comunicat.

A més, exigeixen que aquest dimecres “s'emeti una informació completa que reculli l'opinió de totes les parts i sense ingerències de la direcció en la seva elaboració”.

“Per tot això i per evitar ser instrumentalitzats per ningú, el Consell Professional de TV3 presenta la seva dimissió”, acaba el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.