Política

El fiscal vol dos anys de presó per al diputat Fernández

Demana la mateixa pena a l'exalcalde de Sabadell i l'alcaldessa de Montcada

Els acusa de tràfic d'influències

Dos anys de presó, sis anys d'inhabilitació per a càrrec públic i pagar una multa de 108.000 euros. És la pena que sol·licita el fiscal anticorrupció Fernando Bermejo per a l'exsecretari d'organització del PSC i diputat, Daniel Fernández; l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos; el seu germà Francisco, i per a l'alcaldessa de Montcada i Reixach, Maria Elena Pérez, per haver-se “concertat” per cometre un delicte de tràfic d'influències, tot usant els seus càrrecs per fer canviar un concurs de selecció en favor de Carmina Llumà, dona d'un càrrec del consistori de Sabadell.

El fiscal també demana per a Pérez dos anys més d'inhabilitació i el pagament d'una multa de 3.600 euros per un delicte de prevaricació en haver fet canviar el resultat d'aquest concurs per seleccionar la directora de l'àrea territorial del consistori de Montcada.

En l'escrit d'acusació, difós ahir, el fiscal reprodueix les principals converses telefòniques incriminatòries de Fernández i els germans Bustos, extretes de la investigació del cas Mercuri a Sabadell, de suposada corrupció política i urbanística. La peça de Fernández s'ha instruït al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè ell és aforat.

Així, el fiscal es remunta a una trucada telefònica del gener del 2012, intervinguda al llavors alcalde de Sabadell en què diu al seu germà que Llumà s'ha quedat sense feina amb el canvi de govern a la Generalitat i que cal buscar-li'n. El 10 d'abril del 2012, el govern local de Montcada i Reixac aprova les bases d'un concurs per seleccionar un càrrec de director d'àrea territorial amb un sou brut de 52.000 euros. Es constitueix un tribunal i s'indica que una empresa experta de selecció farà l'informe final.

Després de distintes proves, el 9 de maig queden dues finalistes: Llumà i Meritxell Vargas. Segons el fiscal, Manuel Bustos, en assabentar-se'n, truca al seu germà perquè vagi a parlar amb l'alcaldessa de Montcada, a qui anomenen La Niña. El 15 de maig, la responsable de l'empresa de selecció comunica al tribunal que Llumà és “no apta” i Vargas “apta” per al lloc. L'endemà, l'exalcalde Bustos “va buscar la prevalença i valiment” del diputat Daniel Fernández perquè els ajudés en el cas de Montcada. “Truca-li, truca-li perquè aquesta nena és tonta del cul”, diu Bustos a Fernández. Així ho fa, i també aprofita una trobada amb l'alcaldessa el 18 de maig a la seu del PSC, ja fixada per un tema urbanístic.

Finalment, i “seguint les directrius marcades pel diputat Fernández”, segons el fiscal, l'alcaldessa “interfereix” en el procés de selecció, “fent baixar les exigències del tribunal”, i fan “apta” Llumà, que és contractada el 29 de maig del 2012.

LA DATA

18.05.12
A la seu del PSC
, Fernández demana a l'alcaldessa de Montcada que canviï el resultat d'un concurs laboral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia