Política

La batllessa de Montcada deixa el càrrec un temps

La decisió arriba just abans del ple en què l'oposició en demanarà la dimissió

La batllessa socialista de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, ha deixat temporalment l'alcaldia en mans de la presidenta de l'àrea interna de l'Ajuntament, Carmen Porro. Ahir va entrar en vigor el decret pel qual, per motius de salut –Pérez està en els darrers mesos de l'embaràs–, delega les funcions.

La decisió arriba just abans del ple de dijous, que inclou una moció presentada per l'oposició –ICV-EUiA, el PP, Ciutadans i ERC– en què es demana la seva dimissió perquè està imputada en una de les peces del cas Mercuri juntament amb l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, el regidor de Sabadell Francisco Bustos i el diputat i exsecretari d'organització del PSC Daniel Fernández.

Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) desestimés a principi de setembre els recursos d'apel·lació presentats pels imputats, tots quatre aniran a judici per la suposada contractació il·legal d'una tècnica de l'Ajuntament. El TSJC va concloure en la interlocutòria que hi havia prou indicis per no arxivar la causa i que Fernández i Bustos van cometre un presumpte delicte de tràfic d'influències en pressionar l'alcaldessa de Montcada perquè modifiqués un concurs públic amb l'objectiu de col·locar un exalt càrrec del govern tripartit, Carmina Llumà. Pérez està acusada de prevaricació i la resta d'imputats ho estan per tràfic d'influències.

El portaveu d'ICV-EUiA a Montcada, Josep Maria González, va afirmar ahir que, tot i l'anunci de la marxa temporal de Pérez, inicialment es mantindrà la moció en el ple municipal perquè “no pot anar a judici sent l'alcaldessa de Montcada”. I hi afegia: “No demanem que deixi l'acta de regidora, sinó que deixi les seves responsabilitats com a alcaldessa.”

Segons el portaveu del principal grup de l'oposició, es demanarà una votació en secret i individual de la moció. González considera que “la situació és prou greu perquè marxi” i explica que amb anterioritat a la moció ja s'havia demanat al PSC i a CiU, partit amb el qual governen en coalició, que li retiressin la confiança. Pels grups que han presentat la proposta, l'alcaldessa no pot representar el municipi vallesà si està imputada i serà jutjada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia