Política

Herrera demana al Govern espanyol que no tingui “al·lèrgia” a la democràcia i “escolti” els catalans

El coordinador nacional d'ICV espera una mobilització massiva per poder convertir en realitat el 9 de novembre

Apel·la a la unitat dels partits catalans

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha demanat aquest dijous al Govern espanyol que “no tingui al·lèrgia a la democràcia” i “escolti” els catalans, a més d'instar els partits proconsulta a mantenir “una unitat que no pot estar en risc”, ha dit.

ICV-EUiA ha realitzat la tradicional ofrena floral davant el monument a Rafael de Casanova encapçalada pels seus màxims dirigents, Joan Herrera i Dolors Camats (d'ICV), i Joan Josep Nuet (de EUiA).

En declaracions als mitjans de comunicació, Herrera ha lamentat “l'immobilisme” i “l'al·lèrgia democràtica del Govern del Mariano Rajoy”, al qual ha reclamat que “escolti la reivindicació dels catalans”.

Ha apel·lat, a més, “a la necessària unitat” entre els partits catalans per poder celebrar la consulta del 9 de novembre. “Davant l'al·lèrgia democràtica la millor resposta és unitat i una mobilització massiva aquesta tarda en la Via Catalana per poder convertir en realitat el 9 de novembre”, ha dit Herrera, abans de precisar que el seu partit “farà tot el possible perquè aquesta unitat no estigui en risc”.

El dirigent d'ICV no ha volgut entrar en el debat de si les institucions i els partits catalans han d'obeir o desobeir la futura sentència del TC sobre la consulta perquè, ha dit, “aquesta no és la qüestió central” ara sinó que es tracta “d'exercir pressió davant l'immobilisme del PP” que “és el que vol trencar la unitat dels partits catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.