Política

Institucions, partits i entitats homenatgen Rafael Casanova amb les ofrenes florals a la seva tomba

Durant l'acte, els crits a favor de la consulta i els clams per la independència sonen més fort que els altres anys

ERC diposita una urna entre les flors per reivindicar la consulta del 9-N

La tomba de Rafael Casanova a Sant Boi de Llobregat ha rebut les ofrenes florals dels ajuntaments del Baix Llobregat, de partits polítics, sindicats i entitats en un acte encapçalat per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i l'alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret. A la parròquia de Sant Baldiri, els crits a favor de la consulta i els clams per la independència de Catalunya han sonat més fort que els altres anys. El diputat d'ERC Joan Tardà, acompanyat del candidat republicà a Sant Boi, Miquel Salip, ha dipositat una urna per reivindicar el 9-N.

Una setantena d'institucions, partits polítics i entitats han desfilat aquest matí per la parròquia de Sant Baldiri de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) en la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova en un acte en què les reivindicacions nacionals s'han fet sentir amb crits a favor de la independència de Catalunya i de la consulta del 9-N. Per simbolitzar les aspiracions de votar, el diputat al Congrés Joan Tardà ha dipositat, en representació de les executives nacional, comarcal i local d'ERC, una urna al centre de la tomba de l'heroi de la resistència a Barcelona el 1714.

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha expressat que aquesta és una Diada “molt especial” en emmarcar-se en el Tricentenari i ha destacat el desig de consolidar la ciutat com a “símbol del catalanisme integrador i social”.

Com ja és habitual, coincidint amb l'acte institucional a Sant Boi de Llobregat, desenes de persones de diversos col·lectius s'han manifestat a fora de l'església en contra de les retallades. Enguany, el cas Pujol també ha centrat algunes de les protestes. Durant les ofrenes, també s'han pogut sentir crits en contra de la reforma de la Llei de l'avortament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia