Política

Rivera reclama una Diada ''de tots els catalans'' i acusa Mas d'haver dividit la societat en dos

El líder de Ciutadans reclama unes eleccions aticipades per deixar de banda la consulta

Considera “impresentable'' la proposta de desobediència civil de Junqueras

El líder de Ciutadans, Albert Rivera ha criticat aquest dijous que Mas hagi convertit des fa dos anys la Diada en “separatista'' just quan començaven a sortir a la llum informacions sobre el cas Pujol. Per Rivera, Mas passarà a la història com el president que ha dividit la societat catalana i li ha reclamant la convocatòria d'eleccions anticipades per deixar de banda la consulta que, segons Rivera, Mas ja sap que no se celebrarà. Per això Rivera ha assegurat està a favor de la V de Victòria però “a les urnes de veritat i no de mentida''.D'altra banda, Rivera ha titllat d'“impresentable'' la proposta de desobediència civil d'Oriol Junqueras, si el TC impedeix la consulta del 9-N.

Militants i simpatitzants de Ciutadans s'han reunit aquest migdia a la Barcelona per celebrar l'Onze de Setembre. En la seva intervenció, el líder de la formació, Albert Rivera, ha criticat Artur Mas per haver dividit “la societat en dos'', així com també el seu partit. L'ha titllat de còmplice i hereu del “clan Pujol''. Rivera ha culpat Mas d'haver convertit l'Onze de Setembre en una “Diada separatista'' des de fa dos anys, i ho ha relacionat amb el fet que les informacions del cas Pujol i Convergència i Unió, començaven a sortir a la llum. Per això, Rivera ha dit que ara s'entén el lema “tenim pressa'' que va començar a fer-se popular aleshores.

Per aquest motiu, i perquè Rivera assegura que Mas ja sap que no es farà la consulta, li ha reclamat eleccions anticipades perquè, pel president de C's “volem que qui governi Catalunya no posi la mà a les nostres butxaques''. Rivera ha dit que l'Onze de Setembre “encara és el nostre dia'' i ha apostat per una V de Victòria però a les urnes “de veritat i no de mentida''.

Rivera també ha recordat que la proposta de Ciutadans, quan governi “que governarà”, ha dit, serà canviar la Diada Nacional al dia de Sant Jordi, ja que així se celebraria un dia “d'orgull i civisme'', a més de ser un dia internacionalment reconegut. Rivera també ha advertit que aquest dia arribarà “més aviat que tard''. Rivera ha afegit que no vol estar al costat dels qui “aixequen fronteres entre persones del mateix país''.

“Impresentable'' la proposta d'Oriol Junqueras

La proposta d'Oriol Junqueras, de desobediència civil si el Tribunal Constitucional tomba la llei de consultes i impedeix la celebració del 9-N, ha estat titllada d'“impresentable'' pel part del líder de Ciutadans. Rivera considera que una persona que representa una part del poble i que cobra diners públics no pot fer aquesta proposta i encara menys utilitzar el seu càrrec per anar en contra de l'autonomia que precisament “el fa seure en aquest escó''. Albert Rivera ha advertit que Junqueras està “ensenyant la poteta'' del líder que serà “si ningú no fa res per evitar-ho''.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Boye: “S’estan donant cops de colze per veure qui fa la detenció”

barcelona
bangladesh

El govern xifra en 146 el nombre de morts en les protestes estudiantils

barcelona
veneçuela

Maduro assegura que farà respectar el resultat de les eleccions

barcelona
política

El PP acusa Sánchez de “comprar la butaca” d’Illa amb la “independència fiscal”

madrid
estats units

Harris ha recaptat ja 200 milions de dòlars i té 170.000 nous voluntaris

barcelona
iran

Khamenei ratifica Pezeshkian com a president

barcelona
àsia

El Japó, Corea del Sud i els EUA segellen una aliança de seguretat

barcelona
pròxim orient

Israel bombardeja posicions de Hezbol·là al sud i l’est del Líban

barcelona
política

“Si hi ha debat d’investidura, jo hi seré”

barcelona