Política

Premià de Mar obté el suport polític per fer la seva consulta

Tots els grups, menys el PP, que s'absté, aproven en el ple que es pregunti als ciutadans sobre l'expropiació de Can Sanpere

“Estem davant d'un gran acord i d'un acte de responsabilitat dels 21 regidors, i de compromís amb la ciutadania de Premià de Mar i amb la democràcia.” L'alcalde, Miquel Buch (CiU), tancava així ahir al vespre el torn d'intervencions abans de deixar pas a la votació sobre la convocatòria d'una consulta popular sobre l'expropiació de l'antiga fàbrica de Can Sanpere. Prèviament, els diferents grups polítics ja havien argumentat el seu vot un cop havien tingut entre les mans els dos informes externs que donen validesa jurídica i legal a la consulta, al contrari del que va determinar la setmana passada l'escrit de la secretària municipal.

L'expropiació s'imposa

Paral·lelament, totes les forces polítiques, a excepció del PSC, que ho decidirà en assemblea avui, van mostrar-se a favor de fer campanya per l'expropiació de l'espai. Des d'ICV-EUiA, Alfons Barreras va insistir en la necessitat d'aconseguir que Can Sanpere esdevingui un espai públic “ara que el cost econòmic es pot assumir”. Pau Pañella, de Crida Premianenca, va retreure al PSC que encara no hagués dit si se sumava a defensar que l'Ajuntament comprés Can Sanpere, i va reclamar al govern “totes les garanties que el procés arriba a tothom i que tothom disposa de tota la informació”.

Des del PP, el seu portaveu, Patrick Cruz, va mantenir que era més important l'expropiació que la consulta, i va recordar que “cal explicar molt bé als ciutadans com els afectarà la compra de Can Sanpere, per exemple amb una pujada d'impostos i una reducció de les inversions”. Tomàs Esteban, portaveu del PSC, va destacar que la seva formació “aposta per la participació i per copsar l'opinió de la gent”.

Una eina per preguntar

Finalment, el mateix alcalde, que prèviament havia fet un breu resum del camí recorregut fins ara, va recordar que el consistori s'havia dotat d'un reglament de participació precisament per saber què opinaven els premianencs sobre els temes de ciutat. “Si no els preguntem ara si volen que l'Ajuntament pagui 3,9 milions per Can Sanpere quan ho farem?”.

Plantes per reclamar la zona verda

Membres i simpatitzants de la plataforma ciutadana Can Sanpere 100% Públic van intervenir tan bon punt va començar el ple col·locant plantes davant de la taula on hi havia els regidors per reivindicar la zona verda prevista a Can Sanpere per l'actual pla urbanístic. En el ple també es va donar el tret de sortida del procés de participació que inclourà una campanya informativa i de debat i que acabarà amb les votacions, del 12 al 20 de desembre. El vot es podrà fer efectiu de manera presencial en una de les 5 meses electorals previstes o bé a través d'internet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona