Urbanisme

El TSJC dóna la raó a l'amo de Can Sanpere

El síndic de greuges supervisarà la consulta popular de Premià de Mar

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès la sentència sobre la qualificació urbanística de la finca de Can Sanpere de Premià de Mar i ha donat la raó al propietari, Josel SL. La resolució no ha sorprès l'Ajuntament, que ja preveia que el tribunal anul·laria el canvi d'usos modificat en el pla urbanístic l'any 2010 per convertir els terrenys en zona verda i d'equipaments. De fet, segons el mateix alcalde, Miquel Buch (CiU), va ser aquesta previsió la que va aconsellar que s'endegués el procés per convocar la consulta que haurà de determinar si la ciutadania accepta que el consistori expropiï el solar a Josel SL per un preu estipulat en uns quatre milions d'euros. Buch, a més, explica que els serveis judicials municipals estudien si la sentència, tot i que dóna la raó al propietari, comporta que Can Sanpere continua mantenint els usos de zona verda i equipaments o si recupera la qualificació anterior a la revisió del pla urbanístic, que era de sòl industrial.. Pel que fa a la demanda de 4,2 milions d'euros que Josel SL reclama a l'Ajuntament en concepte de danys i perjudicis, encara no hi ha sentència.

D'altra banda, ahir es va confirmar que el síndic de greuges de Catalunya,Rafael Ribó, ha acceptat supervisar la consulta per Can Sanpere i vetllar perquè es desenvolupi amb normalitat. El procés participatiu començarà el dia 12 d'aquest mes i s'acabarà el dia 20..

El municipi impulsa una altra consulta

Paral·lelament a la consulta sobre Can Sanpere, Premià de Mar ha impulsat un nou procés participatiu menor. Es tracta que la ciutadania debati sobre com ha de ser la futura plaça de Salvador Moragas i Botey, un espai entre la Gran Via i l'antiga Fàbrica del Gas, que es transformarà en una gran zona verda, amb equipaments municipals al subsòl i amb una inversió prevista d'1,4 milions d'euros. El dia 27 de novembre hi va haver una primera reunió pública i el dia 9 es farà la segona i definitiva. Aquest mateix sistema es va aplicar en el disseny de la plaça dels Països Catalans. Al municipi funciona des del 2013 el reglament de govern obert i participació ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia