Política

Plega la meitat del PP de Pineda per diferències amb el portaveu i cap de llista

Dos dels quatre regidors del grup municipal l'abandonen a dos mesos de les eleccions

Algunes fonts vinculen la marxa al desacord amb el lloc que els van proposar a la llista

El grup municipal del PP de Pineda ha viscut avui el seu particular dimarts negre. Amb poques hores de diferència, dos dels quatre regidors, Celine Coronil i José Tiscar Escoriza, han fet pública la seva dimissió tant del càrrec que ocupen a l'Ajuntament com de la junta local i, en el cas de Coronil, també es donarà de baixa del partit. Ambdós argumenten la seva decisió en les discrepàncies aparegudes amb el nou projecte encapçalat pel portaveu del grup i candidat a les municipals, Diego Sánchez. En el cas d'Escoriza, afirma que plega per “motius personals”, precisa que no se sent a gust amb el projecte i afegeix que Diego Sánchez li ha demostrat “falta de confiança”. “Estic decebut. Deixo l'acta de regidor i em desvinculo del tot de la política local després de 12 anys treballant en el partit”, comenta i admet que la seva decisió, a dos mesos de les eleccions pot semblar precipitada, “però ha estat molt meditada”. Escoriza va fer oficial la seva marxa a la junta local del PP de la setmana passada i avui ha presentat instància a l'Ajuntament. El regidor va ocupar el numero 4 a la llista electoral del 2011.

Disparitat de valors

La segona de les dimissions és la de Celine Coronil, número tres del PP en les darreres municipals. En un comunicat, la regidora diu que abandona el PP “per la disparitat de valors i visió del projecte que hauria de guiar el PP a Pineda” entre ella i el candidat. Coronil insisteix que la seva vinculació a la formació, on va entrar de la mà de l'històric Norbert Pelàez, es fonamentava “en la proximitat a la ciutadania i on els valors principal eren la llibertat, les persones i sobretot el servei públic”. Després d'una dècada en el partit, la regidora plega no només del càrrec, sinó de la militància. Celine Coronil avança que “pràcticament segur” deixarà la seva acta de regidora, però que no es desvincularà de la col·laboració amb les entitats locals i no descarta continuar la seva carrera política en altres formacions. “Avui no tinc cap proposta, però en el futur es poden obrir altres portes”, ha assegurat.Tant Escoriza com Coronil coincideixen a agrair a la formació els anys compartits i la feina feta des de l'oposició

Entregar l'acta

De la seva banda, Diego Sánchez va dir ahir que respectava la decisió dels fins ara regidors, va lloar la tasca realitzada en el grup municipal i els va desitjar “molta sort” en els nous projectes de futur. Sánchez va admetre les discrepàncies amb Escoriza i Coronil, però no va voler especificar-ne el motiu. El portaveu del PP de Pineda confia que Celine Coronil també entregarà la seva acta de regidora i avança que ja s'ha descartat el següent nom de la llista que hauria de substituir José Tiscar Escoriza, el metge Joaquin Gómez, per motius de feina. Ana Martínez és la següent candidata que sí que ha acceptat, manté Sánchez.

Fonts vinculades al partit vinculen la marxa dels dos regidors al seu desacord amb el número de la llista electoral que els havia assignat Sánchez i que hauria precipitat la seva marxa. Tots haurien estat desplaçats més avall del lloc que van ocupar el 2011. Es dóna el cas que aquestes no són les primeres dimissions en el PP de Pineda. El març del 2013 el portaveu, Xavier Zarco, va anunciar que plegava també “per motius professionals i personals”, però va admetre que hi havia distanciament amb membres de la direcció del partit..

LA FRASE

Marxo per la disparitat amb Diego Sánchez sobre els valors i la visió del projecte que hauria de guiar el PP a Pineda
Celine Coronil
Regidora del PP de Pineda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona
guerra a europa

Hongria parla d’un “atac histèric i coordinat” contra la “missió de pau” d’Orbán

barcelona
estats units

El Servei Secret reconeix errors en l’atemptat a Trump

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu agraeix el suport de Biden abans d’iniciar el viatge a Washington

barcelona