Política

Junqueras alerta que l'expulsió del jutge Vidal estaria “fora de les bones pràctiques democràtiques del món occidental”

El líder d'ERC opina que escriure “un esborrany d'un text legal” forma part “de la llibertat d'expressió més bàsica”

Afirma que “per sort o per desgràcia” les sentències del TC “no constitueixen mai cap sorpresa”

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que l'eventual expulsió del jutge Santi Vidal de la judicatura estaria “fora de les bones pràctiques democràtiques del món occidental amb tota certesa”.

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) està reunit aquest dijous per decidir si expulsa el magistrat de la carrera judicial per haver redactat un projecte de Constitució Catalana.

Segons Junqueras, “castigar algú i deixar-lo sense feina perquè en les seves hores lliures escriu sobre el que considera oportú no passa en cap país democràtic”.

En aquest sentit, ha assegurat que “escriure un poema, una novel·la, un assaig científic o un esborrany d'un text legal forma part de la llibertat d'expressió més bàsica”.

El líder republicà ha fet aquestes declaracions després de donar suport als treballadors de la planta d'Euroterminal de l'Hospitalet de Llobregat, pendents d'un ERO d'extinció.

Un TC previsible

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha comentat no s'ha mostrat gens sorprès que el aquest dimecres el Tribunal Constitucional (TC) declarés inconstitucionals part de la Llei de consultes catalana i el decret de convocatòria del 9-N. Segons ell, “per sort o por desgràcia”, les sentències del TC “no constitueixen mai cap sorpresa”.

El republicà, que ha recordat que aquest òrgan és de “nomenament polític”, ha lamentat que “qui ha decidit” els integrants de l'alt tribunal són “els mateixos partits que sistemàticament estan en contra de l'exercici de les decisions del Parlament i de la voluntat democràtica del ciutadans de Catalunya”.

“Si el president del Tribunal Constitucional [Francisco Pérez de los Cobos] és un militant del Partit Popular, un partit que recorre constantment totes les decisions que pren democràticament el poble de Catalunya, no sorprèn que el TC faci el que li diu el PP”, ha apuntat.

“Em sembla que tothom donava per descomptat quines són les decisions que prendria el TC perquè som tots conscients de la seva composició”, ha insistit.

Preguntat pel full de ruta que el Govern, ERC, entitats sobiranistes i altres partits estan intentant tancar de cara al 27-S, Junqueras s'ha mostrat “convençut que hi ha un acord” i ha afegit que el pla està “absolutament madur per poder-se concretar en qualsevol moment”. “Immediatament”, ha precisat.

Segons ha dit, “si no hi ha cap element de discordança respecte al contingut, el que tindria sentit és que se signés al més aviat possible”.

Sobre possibles trobades per tancar aquest full de ruta en els pròxims dies, s'ha limitat a dir que les parts implicades en les negociacions “ens veiem molt sovint, sempre que és necessari”.

Junqueras ha recordat que el seu partit defensa “exercir la independència de Catalunya tant com sigui possible, des del primer moment que sigui possible” i considera que aquesta posició “pot ser compartida pel Govern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salvador illa

El filòsof seriós

POLÍTICA

“Unir i servir”, les receptes del 133è president

BARCELONA
política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA