Política

Vidal: “Sembla que en el meu expedient han posat el tampó de «desfecto al règimen»”

El jutge represaliat pel Poder Judicial considera la suspensió temporal “pràcticament la mateixa sanció” que l'expulsió definitiva

Tinc ganes de tornar a ser jutge, però del meu país, de la república catalana”, ha assegurat en una entrevista a El Punt Avui TV

El magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal ha opinat aquest dijous que la seva suspensió de tres anys de la judicatura per redactar una proposta de constitució catalana és més política que jurídica. “Crec que en el meu expedient han posat tampó de desafecto règimen”, com passava en el Franquisme. “Em pensava que això ja s'havia acabat”, ha lamentat.

En una entrevista aquesta nit El Punt Avui TV, poc després de conèixer's la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vidal s'ha mostrat “indignat per una decisió injusta” però sobretot “decebut pel sectarisme que impera a l'Estat espanyol.

També ha defensat la seva llibertat d'expressió: “Tots els jutges tenim ideologia i és normal que s'expressi fora de la seu àmbit jurisdiccional”.

Per Vidal, la suspensió temporal per tres anys li sembla “pràcticament la mateixa sanció” que l'expulsió definitiva. En qualsevol cas, ha anunciat que recorrerà la sanció i que demà anirà a treballar perquè la suspensió no tindrà efecte fins dimecres.

Malgrat tot, s'ha mostrat confiat que tornarà a exercir de magistrat i és jubilarà com a tal. “Tinc ganes de tornar a ser jutge, però del meu país, de la república catalana”, ha dit.

De cara al futur més immediat, ha explicat que ara dedicarà tot el seu temps al procés. “Dedicaré tota la meva jornada a continuar construint el nou estat de Catalunya”, ha avançat.

Pel que fa a un eventual pas a la política, Vidal ha reconegut que en els últims dies ha mantingut contactes amb els quatre partits sobiranistes (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP), tot i que no ha volgut desvelar, “per prudència” si finalment anirà en alguna llista.

Això sí, ha insinuat que aquesta possibilitat es podrà materialitzar a les eleccions municipals”. “Pot ser que em vegin al 24 de maig a les llistes a l'Ajuntament de Barcelona”, ha dit.

De cara a les eleccions plebiscitàries del proper 27 de setembre, el magistrat ha recordat que ha dit “a tots els partits que el millor era una llista única”.

Durant l'entrevista, el director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo, ha explicat a Vidal la campanya de recollida de suports que ha iniciat aquest diari. En aquest sentit, el jutge ha respost: “El que més m'emociona en aquests moments és l'enorme suport de la societat civil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia