Política

Pressió dins de CDC perquè Campolier no sigui candidat

El partit al Maresme el vol fora i parla d'una nova forma de fer política i de lideratge sense lligams

L'alcalde de Santa Susanna, però, ja es veu de cap de llista i diu que té la confiança de CiU

Joan Campolier vol tornar a repetir com a cap de llista de CiU a Santa Susanna. El controvertit alcalde, que sempre ha tret àmplies majories absolutes, ja té el vistiplau de l'executiva local –ell és el president de CDC del municipi–, però encara li queda passar el sedàs de la direcció comarcal i la nacional, que no s'han manifestat oficialment. Fa dies que ambdues direccions debaten la conveniència o no que Campolier encapçali la candidatura de la federació nacionalista, i des del territori l'opció que ha acabat prenent més força és la de prescindir-ne. Diuen que el nou camí que ha pres el partit l'obliga a apostar per “la transparència, la regeneració a la política i per persones que no arrosseguin càrregues”. En aquest sentit, fonts properes al partit asseguren que el comunicat oficial no trigarà a arribar i que implicarà buscar una alternativa a Campolier, que podria ser qui el va substituir com a cap de govern durant el mandat 2007-2011, Josep Monreal.

Per les veus crítiques de Convergència al Maresme, el procés judicial que afecta actualment Joan Campolier per haver beneficiat presumptament l'empresa adjudicatària de la recollida de la brossa és només la punta de l'iceberg que avala la decisió que marxi. “S'han de superar determinades formes de fer política”, diuen. Al mateix temps, són conscients que un trencament amb l'actual alcalde pot comportar no tan sols un càstig dels votants a CiU, sinó la possibilitat que Campolier decideixi encapçalar una llista alternativa aprofitant el carisma i l'experiència acumulats durant més de trenta anys.

Tota la confiança

Per Joan Campolier, però, la situació és molt diferent. L'alcalde assegura que ha tingut la possibilitat de donar tota la informació sobre el procés judicial al partit i que confia que la causa s'arxivarà. “Ha estat un mandat molt difícil, però hem aconseguit reconduir en part la greu situació econòmica que ens vam trobar a l'Ajuntament”, va explicar. L'alcalde va avançar que està treballant per la futura candidatura i va reiterar que tornar-se a presentar li feia “molta il·lusió”. Tot i això, admet que no hi ha res tancat i que “queda prou temps per fer una bona llista”. Una llista de la qual no va voler avançar cap nom, però que es preveu renovada, després que aquest mandat li pleguessin quatre regidors.

LA FRASE

Ha estat un mandat difícil, però tornar-me a presentar com a candidat de CiU em fa molta il·lusió
Joan Campolier (CiU)
ALCALDE DE SANTA SUSANNA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia