Societat

Santa Susanna adjudica el concurs de la brossa a la firma investigada pel jutge

El govern de CiU aprova atorgar el servei pels propers deu anys a Germans Alum

Defensa la tria, tot i que el secretari en va fer un informe negatiu

El govern de majoria absoluta de CiU de Santa Susanna es va quedar sol en l'aprovació de la gestió del nou contracte de la brossa pels deu anys vinents. El motiu: atorgar a l'empresa Germans Alum, que està sent investigada pel jutjat d'Arenys de Mar en el cas obert contra l'alcalde, Joan Campolier, per haver-li cedit la recollida de les escombraries “a dit” i per haver deixat fer a l'empresa una planta de tractament de residus en sòl no urbanitzable. La mesa de contractació del servei va triar fa mesos l'oferta d'una altra empresa, A.J. Ruz, i va fer un informe desfavorable de la proposta de Germans Alum en considerar-la temerària perquè presentava uns costos massa baixos.

El govern, però, va resoldre encarregar un informe extern que avalués la viabilitat de l'oferta que havia quedat descartada. L'informe extern encarregat donava suport a l'oferta i amb aquest argument es va votar en el ple. En un primer moment es va descartar l'empresa que havia estat triada per la mesa de contractació argumentant que passava per una situació delicada que no garantia que pogués assumir la recollida de les escombraries. Posteriorment es va posar sobre la taula l'oferta de Germans Alum que l'oposició, en especial el PSC, va criticar durament en considerar que se li estava fent “un vestit a mida”.

L'alcalde s'absté

L'alcalde, però, es va abstenir en la votació en entendre que s'havia de mantenir al marge a propòsit de la causa oberta contra ell. El secretari municipal, que també està imputat en la mateixa causa, va recordar als regidors que votaven una adjudicació malgrat l'existència de l'informe negatiu sobre l'empresa beneficiària i que això podia comportar conseqüències.

Tot i això, Campolier defensa la tria feta tant “pel servei impecable que està duent a terme la firma com per l'oferta econòmica més atractiva que suposa pel poble”. Per Campolier, no s'han de barrejar els conceptes i Germans Alum compleix amb tots els requisits per garantir el millor servei per Santa Susanna”. Està previst que l'adjudicació es faci efectiva en un període d'uns quinze dies.

LA XIFRA

10
anys
és el temps de durada del contracte de recollida de la brossa a Santa Susanna adjudicat la setmana passada.

Una relació iniciada el 2011

L'adjudicació del servei de la recollida de la brossa a Germans Alum s'ha establert en 303.000 euros anuals. El concurs, per a deu anys, inclou també la recollida dels voluminosos, de les diferents fraccions, incloent-hi l'orgànica, i el canvi de tots els contenidors de la població, uns 250. L'empresa Germans Alum va assumir el servei de forma provisional el 2011, després que Santa Susanna rescindís el contracte amb el Consell Comarcal del Maresme, que havia signat el 2010 i que havia de durar fins al 2015. La firma va pactar un preu de 299.000 euros que posteriorment va arribar als 317.000 pels sobrecostos de traslladar la brossa a Mataró perquè van prohibir a l'Ajuntament continuar abocant a la planta de Malgrat si no pagava el deute acumulat. El 2012 l'empresa va començar a construir una planta de residus en uns terrenys no urbanitzables que el consistori volia requalificar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia