Política

Objectiu: que l'alcalde de Santa Susanna no repeteixi

Les diferents forces amb representació municipal enceten converses per decidir si fan fora Joan Campolier del govern

El líder d'Ara i Sempre Santa Susanna manté que està obert als pactes

El període electoral ja va ser un camp adobat de contactes entre les diferents forces polítiques de Santa Susanna per teixir complicitats i fer fora el fins ara alcalde, Joan Campolier, en cas que es presentés l'oportunitat. I l'oportunitat s'ha presentat. Diumenge les urnes van donar cinc regidors dels onze que té el municipi a la nova formació de l'alcalde, Ara i Sempre Santa Susanna, i van posar fi a una llarga carrera de majories absolutes quan Campolier era el líder de CiU. A més, s'ha ampliat la representació de forces al consistori, que passen de tres a cinc, tot i que desapareixen per sorpresa el PP i el PSC. En el nou marc polític encapçalat per la formació Junts Fem Santa Susanna (JFSS-E), adscrits a ICV, amb dos regidors, s'hi suma Ciutadans, amb dos més, i CiU i ERC, amb un cadascun.

El cap de llista de Junts, Carles Caño, assenyala que la decisió ja fa temps que es madura i que només és qüestió de temps “i d'acordar els últims retocs” perquè es faci efectiva. “Santa Susanna es mereix una renovació democràtica després de més de trenta anys i una nova manera de fer política, menys personalista i que compti de debò amb la ciutadania”, assenyala, i hi afegeix que els afers judicials de l'ara alcalde, tant els passats com especialment el que encara cueja, vinculat al servei de recollida de la brossa, “encara justifiquen més que hagi d'abandonar el govern”.

“Els resultats electorals afavoreixen una entesa àmplia que busca en tot moment el benefici del poble i resoldre una situació econòmica molt complicada a l'Ajuntament”, insisteix Caño, que, tot i això, reconeix que per garantir un govern estable “caldrà aparcar les ideologies i posar l'interès de Santa Susanna per davant de tot”.

Pas a pas

ERC, una de les forces que s'estrenaran en el consistori susannenc, confirma les converses però posa distància sobre un acord definitiu. “Hem de valorar des del punt de vista del partit totes les opcions i no només una de sola, perquè evitar que Joan Campolier sigui alcalde és una de les propostes a debatre, però també ho és determinar com s'estructurarà el nou govern i quins suports acabarà tenint”, avança la cap de llista, Meritxell Romero, que assegura que la decisió definitiva se sabrà d'aquí a pocs dies.

Allargar la mà

Joan Campolier va valorar molt positivament el resultat electoral de la nova llista que encapçala i afirma que la ciutadania l'ha legitimat per continuar com a alcalde. “En definitiva, qui vota és la ciutadania i ho fa més enllà de les sigles”, assenyala, i insisteix que els seus votants han valorat “tota la feina feta més enllà d'aquests quatre darrers anys”.

Campolier atribueix als “rumors” les negociacions entre les altres forces i avança que encetarà aviat la roda de contactes amb tots els partits que han obtingut representació. “Santa Susanna es mereix un govern fort i no preveig cap més opció que no sigui una majoria absoluta amb socis fidels al municipi”, constata, i apel·la al “seny” de la resta de formacions per “garantir el millor per al poble, per sobre d'altres interessos”.

LES FRASES

Santa Susanna es mereix una renovació democràtica i una nova manera de fer política
Carles Caño
Cap de llista de Junts Fem Santa Susanna
Demano seny a la resta de forces per garantir el millor per al poble, per sobre d'altres interessos
Joan Campolier
Alcalde de santa susanna i cap de llista d'AiS Santa susanna


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Rull ajorna fins dimarts la ronda de consultes prèvia al ple d’investidura d’Illa

barcelona
política

Els CDR desconvoquen la mobilització de demà a l’estació de França

barcelona
política

Òmnium lamenta la investidura d’Illa però reclama fugir de “retrets estèrils”

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna afirma haver enfonsat un submarí rus a Crimea

BARCELONA
VENEÇUELA

Segona gran mobilització opositora contra la reelecció de Maduro

BARCELONA
REGNE UNIT

Creixen les protestes racistes a Anglaterra pels apunyalaments de Southport

BARCELONA
SOMÀLIA

Al Shabab reapareix a Mogadiscio amb un atemptat suïcida

BARCELONA
política

El PP insta els barons socialistes a “passar a l’acció” contra l’acord amb ERC

barcelona
política

Vilalta nega que ERC surti dividida de la consulta a les bases

barcelona