Política

JOAN RABASSEDA

ALCALDE D'ARENYS DE MUNT

“Aquí no es para i les obres de la riera continuaran”

Enllestir els propers quatre mesos el pla d'actuació municipal amb l'aportació que hi facin els grups i el consell del poble

L'alcalde destaca la feina dels darrers dos anys, que ha permès situar el consistori com el cinquè ajuntament més transparent a la comarca

No tanca la porta a incorporar més grups a part del PSC

Nou càrrec a l'AMI
Nascut a Santa Coloma de Farners el 1961, es va traslladar a Arenys de Munt fa més de vint anys, on es va casar i té dos fills. Treballa com a analista auditor a la Generalitat, i ho compagina amb la feina a l'alcaldia. Des de fa poc que, com a alcalde, estrena nou càrrec com a secretari de l'Associació de Municipis per la Independència.
Acabem de començar i dependrà del dia a dia, però les portes estan obertes
Ara no hi ha eleccions i abans no acabi l'any farem el camí de Lourdes, perquè no hi hagi pols

Joan Rabasseda ha estat l'últim alcalde investit, arran de la impugnació que va fer el PP d'un vot declarat nul que li va permetre finalment entrar a l'Ajuntament.

Una llarga espera abans de ser alcalde.
S'ha fet llarg tot el procés per veure com acabava el vot nul impugnat pel PP, però calia batallar fins a l'última possibilitat per no perdre el regidor que teníem la nit electoral i que ens hauria agradat mantenir.
S'ha constatat la importància d'un vot.
Si fem una llei electoral catalana s'hauria de garantir que no s'hagin d'interpretar les normes. Si només val el sobre i la papereta i s'hi troben coses alienes, sigui una estampa de l'Escrivà de Balaguer o propaganda electoral amb la cara d'en Rajoy, s'hauria de declarar nul. S'ha considerat vàlid i el PP ha entrat a l'Ajuntament.
Ara com a alcalde quines són les prioritats?
Posar-nos a definir el pla d'actuació municipal pels propers quatre anys i presentar-ho en un termini de quatre mesos.
Presumeix de la transparència des que és a l'Ajuntament. N'hi ha per tant?
Hi ha pocs ajuntaments que tinguin el format obert de l'Open Data, on tota la documentació està disponible. El 2013 vam canviar dinàmiques en el web, que ens va classificar com el cinquè ajuntament més transparent del Maresme. Ens creiem la transparència dels recursos públics.
Però l'oposició li reclama més transparència?
Era el primer ple i no tota l'oposició ho va demanar. A vegades aquests són uns discursos estàndard que toca fer.
Amb dos anys al govern diu que va assolir el 80% dels objectius. Què queda pendent?
Moltes coses que recollirà el pla municipal un cop hagi passat pel consell del poble. Tothom podrà fer un seguiment dels compromisos que allà prenem i de com gestionem els recursos públics.
L'alcalde presideix la regidoria de Governança. En què consisteix?
Com implementar decisions i l'organització interna per treballar correctament. Aquests dos anys s'han corregit disfuncions de l'organigrama, com ara crear llocs de treball adequats per als qui estaven atenent el públic.
Coixejava la maquinària?
És una reflexió que ens podem fer els polítics perquè quan arribes al govern només mires d'anar tapant forats i costa fer canvis. A Arenys de Munt parlem de 100 persones treballant al sector públic.
També assumeix Urbanisme i Medi Ambient i sense dedicació exclusiva. És assumible?
El mandat anterior funcionava que cada dia hi havia un regidor del govern a l'ajuntament i ara plantegem que un regidor que tingui dedicació parcial hi serà un mínim de quatre dies a la setmana. Jo treballo trenta hores a la meva feina i la resta aquí.
Tot i el pacte amb el PSC són menys regidors. S'ampliarà el govern?
Totes les posicions són respectables, però no atrevir-se a governar i no deixar governar no és una bona praxi. Acabem de començar i dependrà del dia a dia, però la CUP i CiU no es tanquen i les portes estan obertes. Es tracta de compartir un full de ruta i esperem que tothom que s'hi senti còmode faci aportacions al pla d'actuació municipal.
Al PP també el conviden a entrar al govern?
Això ho veig més difícil.
Quina és la situació econòmica?
Tenim uns indicadors macroeconòmics bons. S'ha reduït el deute a 15 punts en 2 anys, els proveïdors es paguen a 21 dies de mitjana. S'ha fet molta obra pública.
Com la urbanització de la riera. Continuarà?
Aquí no parem i les obres de la riera continuaran amb un nou tram. Ho tenim al pressupost pel 2015 i estem a punt d'adjudicar la redacció del projecte per fer des del rial Bellsolell fins al pont. Estem parlant d'un espai molt cèntric just davant de la plaça de l'Església que segur s'haurà de debatre com es vol fer.
Serà una gran rambla?
Estem treballant perquè la riera sigui de vianants els diumenges i es pugui obrir matí i tarda per poder fer més coses i atraure gent. Hi ha comerciants i restauradors que ho veuen bé. Abans s'ha de senyalitzar bé.
Els van acusar de fer moltes obres abans d'eleccions.
Els dos anys que hem governat amb CiU i el PSC és normal que les obres es desencallessin a mig any d'acabar el mandat. Va coincidir la reforma de la plaça de l'Església, el mercat municipal, la riera, l'hotel d'entitats, el rial del can Cornei. Ara no hi ha eleccions i abans no acabi l'any farem el camí de Lourdes, per arribar-hi sense pols. Se segueix un pla d'actuació municipal, amb l'execució que permet el finançament i sense endeutar-se. No es pot fer obra pública si no sabem com pagar-ho.
Encara es paga el pavelló poliesportiu?
De l'endeutament que hi ha bona part prové del pavelló i de l'escola bressol, on el cost final va ser molt superior al que s'havia licitat. Això és el passat i amb vista al futur no es pot repetir.
Més enllà de la riera es preveu d'altres obres amb els recursos actuals?
L'ampliació de les zones d'aparcament i el projecte de la biblioteca. S'ha de fer a can Globus i ara les cases ja són municipals. Com la casa del costat de l'ajuntament, que ens planteja obrir un passatge i ampliar la capacitat a la sala municipal guanyant noves sortides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona