Política

CDC denuncia que la Guàrdia Civil es va endur material polític sense relació amb comptabilitat

Josep Rull es mostra indignat per les “filtracions falses” que s'han produït arran dels escorcolls

El coordinador general de Convergència considera que el nombre d'efectius policials era “innecessari”

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha denunciat aquest dilluns que en els escorcolls de divendres la Guàrdia Civil es va emportar de la Fundació CatDem material polític i estratègic que no tenia res a veure amb comptabilitat.

Després de la reunió del comitè executiu nacional, Rull s'ha explicat que l'escorcoll a la seu de CDC es va limitar al despatx de l'administrador, però s'haqueixat que a la Fundació CatDem es van emportar “tots els discs durs” amb material polític i estratègic.

El convergent s'ha preguntat en quines mans està tot això i ha demanat el seu retorn, però sobretot que no se'n tregui cap tipus de rèdit. “En un estat de dret, no trobem que sigui comprensible que abans d'unes eleccions, es confisqui material de naturalesa estrictament ideològica i política”, ha assenyalat.

Rull ha denunciat que l'objectiu d'aquest escorcoll “no era determinar la veritat o fer justícia, sinó anar a buscar un espectacle mediàtic que pogués influir” en el 27-S. En aquest sentit, ha manifestat que estan indignats pel fet que es vagin publicant “filtracions falses” sobre el que va passar divendres, cosa que els deixa en una gran “situació d'indefensió”.

A més, ha considerat que el nombre d'efectius era “absolutament innecessari”. En aquest sentit, ha assegurat que només 3 ó 4 agents dels 17 ó 18 que es van presentar a CDC van fer alguna cosa i que només van endur-se mitja un quart de caixa de material. Les altres deu contenien documentació sobre la comptabilitat de CatDem, que va cedir voluntàriament la mateixa fundació.

Ha apuntat, a més, que la informació que contenen són dades que ja té el Tribunal de Comptes i que per obtenir-les “no calia fer tota aquesta exhibició estrafolària i exagerada”.

També ha negat que l'extresorer del partit Daniel Osàcar fos enxampat destruint papers, ni que tingués un ordinador personal amagat al despatx de l'exalcalde Xavier Trias.

El material sobre Teyco que es va emportar la Guàrdia Civil, ha dit, eren dues targetes de visita, i ha recordat que les donacions d'aquesta empresa a la fundació convergent estan declarades.

Rull s'ha referit també a les informacions també sobre una “carpeta misteriosa”: ha indicat que encara continua a la seu del partit, perquè els agents no se la van emportar.

Finalment, ha lamentat que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, hagi dit que és irrellevant que hi hagi filtracions d'un escorcoll o que s'avisi els mitjans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.