Política

CDC assegura que Mas respondrà dimecres tot allò que li preguntin sobre els escorcolls

El partit s'oposa, però, a la petició d'una compareixença parlamentària específica sobre el cas

Josep Rull diu a Junqueras que Convergència ja està actuant contra la corrupció

El president de la Generalitat, Artur Mas, donarà explicacions al Parlament sobre els escorcolls a la seu de la fundació CatDem i de CDC en el marc de la seva la seva compareixença a petició pròpia per explicar els motius de la convocatòria d'eleccions el 27-S. Així ho ha anunciat quest dilluns el coordinador general de CDC, Josep Rull, que no obstant ha rebutjat una compareixença específica sobre el cas, com demanava l'oposició.

Els grups de PP, PSC, Cs i ICV-EUiA han registrat avui una sol·licitud d'ampliació d'ordre del dia de la Diputació Permanent de dimecres que ve perquè Mas hagi de donar explicacions sobre aquesta investigació. Els portaveus dels quatre grups han demanat a Mas que “doni la cara” i aclareixi si hi ha hagut finançament irregular en el seu partit. A més, han reclamat a ERC que doni suport a la seva petició per ampliar l'ordre del dia de la Diputació Permanent i poder abordar en profunditat la investigació sobre aquestes suposades irregularitats.

CDC s'oposa a aquesta petició però, a l'espera del que decideix ERC, ha avançat que “el president donarà compte de tot allò que se li pregunti”. Rull ha subratllat que CDC és la primera interessada que vol donar explicacions després de l'escorcoll de divendres a la seu del partit i a la de la seva fundació. Ha negat qualsevol irregularitat i ha insistit que ja hi ha màxima transparència: primer compareixent el mateix dia del registre, fent-ho de nou aquest dilluns i quan Mas respongui les preguntes que els grups li puguin fer sobre la qüestió.

“Qui volem donar compte som nosaltres. Ho estem fent, divendres, avui, i el president també ho farà”, ha afirmat.

Rull també ha subratllat que CDC ja està actuant contra la corrupció, expulsant aquelles persones que s'ha acreditat que han actuat de forma irregular. I com a exemple ha citat el cas de l'alcalde de Torredembarra. “És el que hem fet i ho continuarem fent”, ha dit. Rull ha respost així al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que va demanar a CDC que demostrés amb “fets” el seu “compromís contra la corrupció”.

“No cal que hi hagi referències en aquest sentit, el nostre compromís hi és d'una manera molt rotunda”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia