Política

L'expresident del TC Pascual Sala veu “inoportuna” la reforma anunciada pel PP

Considera que la proposició de llei dels populars està “basada en un criteri de sospites” i “desvirtua la funció de la jurisdicció constitucional” aplicada fins ara

L'expresident del Tribunal Constitucional (TC) Pascual Sala ha afirmat aquest dimecres que la proposició de llei de reforma d'aquest organisme, anunciat ahir pel PP per poder suspendre governs que incompleixin les sentències, és “inoportuna” i al mateix temps, ha avisat de que és “un error” i que pot fer “bastant de mal” a l'alt tribunal.

En declaracions al a Cadena Ser, ha explicat que aquesta reforma està “basada en un criteri de sospites” i “desvirtua la funció de la jurisdicció constitucional” aplicada fins ara.

“Les resolucions del TC en la llei actualment vigent del 1979 té els mitjans suficients per fer-les efectives i han sigut efectives”, ha manifestat Sala sobre aquesta proposta que busca permetre al Constitucional multar i fins i tot suspendre els funcionaris i governants que no compleixin les seves sentències i resolucions.

Segons el text de la proposició de llei, els jutges podran dir en la sentència qui ha d'executar-la, les mesures d'execució necessàries així com resoldre les incidències de l'execució.

El també expresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem ha qüestionat: “Quina necessitat hi ha de dotar el TC de funcions que no necessita en absolut i que té suficient per poder fer efectives les seves resolucions?”.

Per Sala, aquesta proposta de reforma pot fer “bastant de mal” al tribunal perquè des que va començar a funcionar el 1980 “en aquests 35 anys”, el TC “no ha vist en absolut frustrades les seves resolucions”: “Ha anat essent intèrpret suprem de la Constitució i ho ha fet adequadament”, ha assenyalat insistint que aquest tribunal “no necessita per fer efectives les seves sentències cap altra atribució”.

La llei del TC ja estableix que totes les seves decisions vinculin tots els poders públics que estan obligats a complir el que diu aquesta instància judicial, segons ha remarcat Sala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.