Política

Mas replica a Bonet i Rosell que la majoria dels empresaris catalans donen suport al dret a decidir

El president de la Generalitat subratlla que 30 entitats empresarials s'han compromès a acceptar el mandat del 27-S

Recorda que als comicis “el vot de l'autònom més petit” val “el mateix que el del directiu més poderós”

El president de la Generalitat i número 4 de Junts pel Sí per al 27-S, Artur Mas, ha rebutjat aquest dilluns les advertències que el president de la CEOE, Joan Rosell, i el de la Cambra de Comerç d'Espanya i de Freixenet, Josep Lluís Bonet, han fet sobre el procés català i els seus “riscos”. Segons ell, aquestes veus són minoritàries i s'ha mostrat convençut que la majoria dels empresaris “ajudaran” a construir un nou Estat si aquest és el mandat del 27-S.

Rosell i Bonet han alertat que una Catalunya independent tindria una menor activitat econòmica, menys ocupació i “pitjors condicions de vida”. Segons ells, el nou Estat hauria de sortir de l'euro, li costaria finançar-se perquè no podria recórrer al BCE o al Mecanisme Europeu d'Estabilitat, i les seves emissions de deute es veurien molt penalitzades.

En ser preguntat per les consideracions dels dos dirigents patronals durant una roda de premsa de Junts pel Sí sobre la viabilitat econòmica d'una eventual Catalunya independent, el president català ha remarcat que Rosell i Bonet parlen des d'institucions “amb la seva seu a Madrid” i ha contraposat les seves declaracions amb “el que va passar fa pocs dies a Barcelona en un acte amb les Cambres catalanes, patronals i milers d'empresaris”. Ha recordat que 30 entitats empresarials catalanes van defensar dijous en un acte amb més de 200 empresaris a la Pedrera el dret a decidir dels catalans, van criticar la falta de diàleg del Govern espanyol i es van comprometre a acceptar el resultat de les eleccions del 27-S.

“Aquí es va dir que respecten plenament el dret de Catalunya a decidir el seu futur i que es comprometen a accepta el resultat que surti del 27-S. Si el resultat és construir un estat català, ells ajudaran”, ha recordat.

El president ha assenyalat que en aquell acte “hi havia la majoria immensa d'empreses del país, que és l'economia real” i ha subratllat que als propers comicis “el vot de l'autònom més petit valdrà el mateix que el vot del directiu més poderós o de l'empresari més gran”.

Mas ha admès que hi ha veus a Catalunya que “a vegades són influents” contràries al procés sobiranista, però ha afegit que això “no significa que siguin les majoritàries”.

A més, el líder de CDC ha remarcat que els que auguren una Catalunya sobirana fora de la UE utilitzen aquest recurs com una “arma per desmuntar adhesions a favor del Sí” el 27-S amb una estratègia d'“amenaça i por que no s'aguanta”. “No es pot dir que Catalunya aniria a la cua de la UE, perquè ja està a la UE i t'han de treure per posar-te a la cua. Com es treu a algú, en contra de la seva voluntat, fora de la UE?”, ha preguntat Mas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona