Política

El PP anuncia un recurs d'empara al TC per impedir el ple de la “desconnexió” 

El cap de files del PP al Parlament es posarà demà en contacte amb Inés Arrimadas i Miquel Iceta per oferir-los presentar junts el recurs

El dirigent popular pretén transmetre una “imatge d'unitat” davant de l'independentisme

El cap de files del PP al Parlament, Xavier García Albiol, ha anunciat avui la presentació d'un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional (TC) perquè “anul·li la celebració del ple de desconnexió” de Catalunya, en què Junts pel Sí i la CUP volen aprovar una resolució independentista. 

Des del passeig marítim de Badalona, Albiol ha explicat que el PP intentarà avortar el ple en el qual la majoria sobiranista preveu aprovar la declaració d'inici del procés cap a la independència, una resolució que segons el seu parer se situa “fora de les normes i de la democràcia”. 

Albiol es posarà demà en contacte amb la cap de l'oposició i líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, i amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per oferir-los presentar junts el recurs d'empara davant el TC contra aquest ple, que Junts pel Sí i la CUP pretenen celebrar com a molt tard el 9 de novembre. 

La seva idea és presentar “un únic document” signat per Ciutadans, el PSC i el PP, perquè les tres formacions transmetin una “imatge d'unitat” davant de l'independentisme. 

En cas que el ple s'arribi a celebrar, Albiol aposta perquè el govern de Mariano Rajoy que present un “recurs d'inconstitucionalitat” contra la resolució independentista. 

Un ple que, en cas de celebrar-se el 9 de novembre, coincidiria amb la primera jornada del debat d'investidura, per a la que encara no hi ha acord entre Junts pel Sí i la CUP. 

Segons Albiol, el fet que la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat estigui pendent de la decisió d'una assemblea de la CUP és una mostra més de l'”autèntic esperpent” que viu la política catalana. 

“El millor que podria passar és que CDC assumís que ha d'abandonar l'aventura del separatisme i obrir-se a acords amb altres formacions que no volen trencar Espanya”, ha plantejat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona