Política

Rufián considera “un mentider i un miserable” a Rajoy per afirmar que a les escoles catalanes no es pot parlar espanyol

El cap de llista d'ERC al Congrés afirma que a PP i C's els molesta que hi hagi qui defensi la independència en castellà perquè “reflecteix la seva derrota”

Gabriel Rufián subratlla que el procés sobiranista “fa temps que va superar l'antiespanyolisme”

El cap de llista d'ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha qualificat aquest diumenge de “mentider i miserable” al president espanyol, Mariano Rajoy, que en una entrevista a Telecinco va afirmar que a les escoles catalanes “no es pot parlar espanyol”. “Contestaré en castellà i espero que ningú em detingui”, ha ironitzat des de la Platja del Bogatell, on els republicans han fet campanya.

“Aquell que digui que un idioma parlat per 500 milions de persones al món està perseguit en un país que va tenir un president cordovès menteix. Però si, a més, governa un Estat amb 2,7 milions de nens pobres, molts dels quals mengen adequadament una vegada al dia gràcies als menjadors escolars i diu que el principal problema del sistema educatiu és que els nens estudien en català, a part de mentider és un miserable”, ha destacat.

Rufián, que fa servir el castellà de forma preeminent en tots els actes electorals -i en la seva vida quotidiana- ha afirmat que a PP i C's i a l'unionisme en general els hi “molesta” que hi hagi gent que defensi “inequívocament” la independència en castellà, perquè “reflecteix la seva derrota”.

El cap de llista dels republicans ha subratllat que el procés sobiranista “fa temps que va superar l'antiespanyolisme” i, per això, “ha guanyat”. En canvi, l'unionisme segueix instal·lat en “l'anticatalanisme” i continua dient “barbaritats” com les que va dir Rajoy aquest passat dissabte a Telecinco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salvador illa

El filòsof seriós

POLÍTICA

“Unir i servir”, les receptes del 133è president

BARCELONA
política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA