Política

Colau aposta per una capital de l'Estat que defensi el dret a decidir

L'alcaldessa de Barcelona assegura que Podem està advocant per un referèndum a Catalunya com no ho havia fet mai cap partit estatal

Es mostra sorpresa perquè a CDC i ERC els posi nerviosos que el partit de Pablo Iglesias pugui guanyar

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut aclarir aquest vespre que “òbviament Barcelona és la capital de Catalunya” i “Madrid la capital de l'Estat”. Segons ella, “la millor de les notícies és que després del 20-D puguem tenir una capital a l'Estat que sigui aliada de Catalunya, defensant el dret a decidir i el referèndum com estan fent Podem i Pablo Iglesias”.

Colau ha matisat així les paraules que ha pronunciat aquest diumenge en un míting de Podem a la capital espanyola on ha afirmat que “Madrid pot tornar a ser la nostra capital”, una frase que ha generat controvèrsia a les xarxes socials.

En un acte de suport als candidats d'En Comú Podem a Lleida per aquesta circumscripció, Colau ha explicat que aquest migdia s'ha referit a Madrid com “la capital de la gent, del canvi, de la fraternitat, del dret a decidir i la capital que defensa la plurinacionalitat de l'Estat”.

I ha assegurat que des d'En Comú Podem “creiem fermament en la sobirania del poble de Catalunya”. “Podem i Pablo Iglesias estan defensant el dret a decidir i el referèndum a Catalunya com no ho havia fet mai cap candidatura d'àmbit estatal amb possibilitats reals de guanyar” ha destacat. Per aquest motiu, ha subratllat la necessitat que aquesta formació guanyi les eleccions.

L'alcaldessa ha dit que entén que “aquestes aliances a l'Estat a favor del referèndum a Catalunya posin molt nerviós al PP i C's”, però s'ha mostrat “sorpresa i perplexa” que forces sobiranistes com són CDC i ERC també “es posin nervioses”.

Al seu parer, “si realment estem per la sobirania de Catalunya i pel dret a decidir els hauria de semblar la millor de les notícies que En Comú Podem pugui guanyar a C's el 20-D i això faci possible que efectivament el referèndum sigui una realitat aviat a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salvador illa

El filòsof seriós

POLÍTICA

“Unir i servir”, les receptes del 133è president

BARCELONA
política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA