Política

Colau: “Madrid pot tornar a ser la nostra capital”

L'alcaldessa de Barcelona participa en l'acte central de campanya de Podem a la capital espanyola

Demana a Albert Rivera que es “renti la boca” abans de dir “sí que es pot”

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest diumenge a Madrid la necessitat de votar Podem a les “eleccions èpiques” del 20-D per deixar enrere l'“obscurantisme” i recuperar Madrid com la “capital de la fraternitat”. “Madrid pot tornar a ser la nostra capital”, ha proclamat.

En l'acte central de campanya que Podem, celebrat a La Caja Mágica de la capital espanyola amb uns 10.000 assistents, Colau –que ha començat la seva intervenció en català- ha assegurat que quan va “al Madrid valent, digne, de les marees, el que va parar la privatització dels hospitals”, se sent com a casa.

Colau ha cridat a “recuperar” Madrid com la capital de la fraternitat, de la cooperació, d'escoltar i del dret a decidir-ho tot.

L'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha carregat durament contra Ciutadans (C's), formació a la que ha definit com a defensora dels bancs i les grans empreses.

En aquesta línia, ha criticat el líder de C's, Albert Rivera, per tenir “la barra” de dir “sí que es pot” i li ha demanat que es “renti la boca” abans de fer-ho. “Si vol dir sí que es pot, faci-ho davant les caixes, com s'ho ha jugat mig país davant la Policia i els bancs. Aleshores sí que li deixarem dir sí que es pot”, ha reblat.

L'alcaldessa de Barcelona ha explicat que, com a catalana, ja coneix Ciutadans i ha afirmat que és una proposta vella, encara que a Madrid sembli nova. Ha explicat que la representant d'aquest partit a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, és una professional de la política que va estar onze anys com a diputada i regidora amb el PP i, al seu parer, “ quan va veure que estava de capa caiguda va buscar noves sigles”. I ha afegit que el nou candidat de C's per Barcelona, Juan Carlos Girauta, ha estat tres vegades candidat pel PP.

Colau tampoc ha estalviat retrets al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui ha exigit que “demani disculpes per tot el dolor causat”.

L'alcaldessa ha recordat que far tres anys va dir “criminals” als banquers al Congrés dels Diputats i el diputat popular Santiago Lanzuela li va demanar rectificar. “Lanzuela està al consell d'administració de Red Eléctrica i cobra 175.00 euros. Vergonya! És el senyor Lanzuela el qui ha de rectificar. Ell i els seus camarades, començant per Rajoy, són els que haurien d'estar demanant disculpes al país per tot el dolor causat.

L'alcaldessa de Barcelona ha admès que els membres de Podem tenen un zero en experiència, “però també un zero en corrupció, en portes giratòries o en trepitjar la població”.

Així, ha destacat que els ajuntaments on governa Podem estan demostrant que es pot fer més que no s'estava fent. Ha citat en aquest punt mesures com la reducció d'assessors, de càrrecs de confiança, de sous o de dietes. També ha posat en relleu que “s'estan aixecant les catifes per arribar fins al final i perquè tot se sàpiga”

A més, ha subratllat que s'estan ampliant les ajudes al lloguer i adoptant mesures de xoc socials.

Colau ha assenyalat que Podem dialoga i posa els seus objectius per davant de les sigles i ha admès que queda “moltíssim” per fer en dies difícils en la gestió municipal “amb la lentitud de la maquinària burocràtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Boye: “S’estan donant cops de colze per veure qui fa la detenció”

barcelona
bangladesh

El govern xifra en 146 el nombre de morts en les protestes estudiantils

barcelona
veneçuela

Maduro assegura que farà respectar el resultat de les eleccions

barcelona
política

El PP acusa Sánchez de “comprar la butaca” d’Illa amb la “independència fiscal”

madrid
estats units

Harris ha recaptat ja 200 milions de dòlars i té 170.000 nous voluntaris

barcelona
iran

Khamenei ratifica Pezeshkian com a president

barcelona
àsia

El Japó, Corea del Sud i els EUA segellen una aliança de seguretat

barcelona
pròxim orient

Israel bombardeja posicions de Hezbol·là al sud i l’est del Líban

barcelona
política

“Si hi ha debat d’investidura, jo hi seré”

barcelona