Política

Sánchez assegura que no se sent “en absolut” responsable de crear tensió en la campanya electoral

El candidat socialista a les eleccions del 20-D defensa que la “contundència en les crítiques” és compatible amb el rebuig a la violència

Afirma que tornaria a dir-li a Mariano Rajoy el que li va dir al debat

El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dijous que no se sent responsable “en absolut” d'haver creat tensió durant la campanya electoral a causa de la contundència amb què es va expressar durant el cara a cara televisiu amb el seu rival del PP, Mariano Rajoy.

Sánchez ha fet aquestes declaracions durant l'entrevista al programa de Carlos Herrera a la Cadena Cope en ser preguntat sobre fins a quin punt creia que tenia algun tipus de responsabilitat en la tensió viscuda els darrers dies.

Ahir a la tarda un jove va etzibar un cop de puny a la cara del president del govern espanyol quan realitzava una passejada electoral per Pontevedra, la ciutat on va créixer. El candidat del PSOE ha condemnat de nou l'agressió a Mariano Rajoy i li ha enviat un missatge de suport a la seva família i al PP.

Sánchez ha reivindicat la política “com un exercici noble” on hi té cabuda “la contundència en les crítiques però també la contundència en rebutjar i condemnar fets lamentables que no s'han de repetir com el que malauradament va patir en primera persona el president Rajoy”. “En democràcia no hi cap la violència”, ha sentenciat.

El líder socialista ha recordat que el PP i el PSOE discrepen en moltes qüestions però “si una cosa ens ha caracteritzat és que ens hem unit quan hi ha hagut actes de violència”

El candidat del PSOE ha reconegut que en les campanyes electorals “hi ha molta intensitat perquè és quan es contrasten programes polítics”. En aquest sentit, ha explicat que durant l'acte electoral d'aquest dimecres a Múrcia un grup de manifestant també va intentar rebentar el seu míting amb una protesta en contra del Toro de la Vega. “Sempre en les campanyes una minoria molt minoritària intenta rebentar i cridar l'atenció”, ha constatat.

Sánchez ha assegurat que no es penedeix d'haver dit a Mariano Rajoy durant el cara a cara que no era una persona “decent”. Ha afirmat que ho tornaria a dir perquè ho va explicar i argumentar. “Fa dos anys el president del govern hauria d'haver dimitit, perquè en qualsevol democràcia homologable un president que envia, dies després de donar-se a conèixer públicament que els seu tresorer tenia almenys 40 milions d'euros a Suïssa, li envia un missatge de suport, hauria d'haver dimitit”, ha assenyalat. Sánchez ha lamentat “el cost per a la democràcia” que té que Rajoy no hagi dimitit i ha reiterat que cal “fer-lo dimitir” amb el vot el pròxim 20-D.

Preguntat sobre per què el PSOE no va presentar aleshores una moció de censura, Sánchez respost que es va forçar la compareixença de Mariano Rajoy i que el llavors portaveu socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, tenia preparada la moció si el president no compareixia.

Chacón reclama al PP que no polititzi l'agressió

La cap de llista del PSC a les eleccions del 20-D, Carme Chacón, ha manifestat aquest dijous la seva “condemna absoluta” a l'agressió contra Mariano Rajoy per part d'un jove a Pontevedra i ha demanat que no es polititzi l'incident.

“La violència no cap en democràcia. És completament excepcional en una campanya i com a excepcional vull que quedi. Tenim interioritzat que la violència no és justificada ni justificable. És un fet puntual i esperem que quedi com a puntual”, ha indicat.

En aquest sentit, reclamat que l'agressió no es vinculi al clima electoral ni “a cap motiu polític”. Per aquest motiu, ha emplaçat Mariano Rajoy, com a màxima autoritat dels populars, que “truqui” a la seva cap de llista per Segòvia i la desautoritzi.

I és que la candidata popular en aquella circumscripció, Beatriz Escudero, ha culpat a Pedro Sánchez (PSOE) d'escalfar el clima de la campanya i ha apuntat que això podria haver portat a l'agressió.

“El «em sento orgullós d'insultar-lo» de Sánchez porta al «em sento orgullós de pegar-lo» [del jove agressor]. La irresponsabilitat del PSOE és indecent”, va denunciar Escudero a les xarxes socials.

“No cap en cap cas la violència en el debat polític, que mai pot anar de la mà de la violència. No ha passat mai, ni en els moments de més distancia entre els partits del govern i de l'oposició. I espero que el seu propi partit li digui”, exigit dit Chacón.

L'exministra socialista ha recordat que el número dos de la llista del PP de Segòvia l'ocupa Pedro Gómez de la Serna, que darrerament ha saltat als mitjans per un suposat cas de cobrament de comissions que la resta de partits consideren poc ètiques estant en política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC cedeix temporalment un diputat a la CUP per poder formar grup propi al Parlament

barcelona
POLÍTICA

El vot de l’alcalde salva la moció d’homenatge a Montserrat Candini

Calella
Miquel Reverter
Alcalde de Castellfollit de la Roca (+Castellfollit-AM)

“El cingle és viu i l’Ajuntament no el pot controlar tot sol”

Castellfollit de la Roca
guerra a gaza

Trump vol que Netanyahu acabi “ràpid” la guerra perquè danya la imatge d’Israel

barcelona
àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

barcelona
política

El Parlament aprova el vot telemàtic i amplia els supòsits per a la delegació

barcelona
tribunals

L’AN retira les mesures cautelars als encausats en ‘l’Operació Judes’

barcelona
unió europea

Ultimàtum de la CE al Regne Unit per les lleis de circulació de ciutadans

barcelona
estats units

Trump acusa el Partit Demòcrata d’haver donat “un cop d’estat” contra Biden

barcelona