Política

Rajoy renuncia a denunciar el jove que el va agredir a Pontevedra

El president del govern espanyol treu ferro a l'incident i assegura que no cal donar-li “més importància de la que té”

La Fiscalia recorda que està prohibit identificar els menors

El president del govern espanyol i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, ha confirmat aquest dijous que no presentarà denúncia contra el jove de 17 anys que el va agredir mentre feia un passeig electoral a Pontevedra. Ho ha dit aquest dijous des de Barcelona, en la que serà la seva única visita a Catalunya en campanya del 20-D, només 20 hores després del cop de puny.

Aquest matí la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ja ha descartat que Rajoy denunciï l'agressor, menor d'edat i que va ser detingut minuts després de donar un fort cop de puny al president espanyol.

“Això no hauria d'haver ocorregut, però és una qüestió que ja ha de decidir-se en altres instàncies”, ha dit en unes declaracions als mitjans poc abans de participar en un esmorzar-col·loqui de Barcelona Tribuna.

“DONAR-LI LA IMPORTÀNCIA QUE TÉ”

El líder popular ha tret ferro a l'incident i ha opinat que no cal donar-li “més importància de la que té” perquè Espanya és un poble “civilitzat, tranquil i moderat”. Ha reconegut, però, de tant en tant hi ha alguna “excepció” a aquesta regla.

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que continuarà fent aquests passejos pel carrer i fent-se fotografies amb la gent.

El president ha assegurat als periodistes que es troba “bé” i ha confirmat que segueix amb la seva agenda. Aquest migdia viatja a Brussel·les per participar en el Consell Europeu i divendres tancarà la campanya a València i Madrid. “No tenim perquè canviar en absolut la nostra forma de fer campanya”, subratllat.

Rajoy ha destacat que ha rebut moltes trucades, que no ha tingut temps de contestar-les i que procurarà fer-ho en “les pròximes dates”.

Al començament de l'acte a Barcelona, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz --que ha presentat la seva conferència--, ha dit que els propis comentaris de Rajoy dimecres a Twitter després de l'agressió “demostren el què és”. “Té altura de mires, té serenitat, té temperància. És una cosa que ara mateix és molt aconsellable per a la nostra Espanya”, ha conclòs.

Vincles familiars

Mitjans gallecs han informat aquest dijous que l'autor de l'agressió contra Mariano Rajoy no té connotacions polítiques i han apuntat que la família del jove detingut és simpatitzant del PP.

De fet, el diari La Voz de Galícia revela que, segons les seves fonts, la mare de l'adolescent és cosina de Viri, la dona de Rajoy.

Segons el mateix mitjà, el menor serà sotmès avui a un exàmen psiquiàtric.

Protecció de menors

El fiscal en cap de Pontevedra, Juan Carlos Aladro, ha recordat aquest dijous als mitjans que està prohibit identificar de cap manera el jove que va donar un cop de puny a la cara a Mariano Rajoy, ja que la llei estableix una protecció específica per als menors.

“No és possibles prendre imatges del menor, ni identificar-lo de cap manera, ni el seu domicili, ni la seva família, ni el seu col·legi, ni la seva residència, ni res que s'hi assembli”, ha subratllat Aladro.

L'adolescent ha estat posat aquest matí a disposició de la Fiscalia de menors de Pontevedra després de prestar aquesta nit declaració en la Comissaria Provincial assistit per l'advocat Jorge Cubela i en presència del seu pare. Després ha estat conduït a la Comissaria de Marín, ja que els calabossos de Pontevedra estan en obres.

La fiscal delegada de Menors de Pontevedra, Encarnación Boullón, serà qui proposi al jutge de menors les penes per aquesta agressió



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Trump es reuneix amb Netanyahu en la seva residència de Mar-a-Lago

barcelona
estat espanyol

El jutge nega Sánchez la declaració per escrit al cas que afecta la dona

barcelona
estats unit

Trump descarta un debat amb Harris fins que no sigui la candidata oficial

barcelona
Política

Mor Joan Roca, exbatlle de Mollerussa

europa

Itàlia, primer país del G7 a nomenar de nou ambaixador a Síria

barcelona
Política

Trias s’acomiada de l’Ajuntament amb agraïments: “No us diré que us bombin”

Barcelona

L’Ajuntament reforçarà educació, llengua i la gestió de residus

GIRONA
política

Compte enrere per a la primera gran decisió d’ERC

barcelona
política

Tardà i altres dirigents demanen un consell nacional d’ERC per l’afer Maragall

barcelona