Política

La CUP investiga si el cas Inipro esquitxa altres ciutats

Insta a demanar documentació a altres ajuntaments que haurien contractat l'empresa Inipro per comprovar si hi ha hagut irregularitats

Demana la dimissió de l'alcalde de Tarragona

El cas Inipro, que portarà al jutjat l'alcalde de Tarragona i altres deu persones, en qualitat d'investigats, pels presumptes delictes de malversació, tràfic d'influències, prevaricació i alteració de preus de subhastes comesos en la contractació de l'empresa del mateix nom per l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona entre els anys 2010 i 2012, podria esquitxar altres ajuntaments catalans. Després que s'hagi comprovat que el 80% de la facturació d'Inipro es correspon amb ajuntaments socialistes, el grup municipal de la CUP, que va ser qui va destapar el cas de presumptes irregularitats i n'exerceix l'acusació popular, va anunciar ahir que investigaran “si el mateix mètode de funcionament” s'ha seguit en altres consistoris: “Hem contactat amb companys nostres que tenen representació en altres municipis on Inipro ha dut a terme treballs per tal que comprovin que no hi ha hagut irregularitats.” Tot i que ahir no van voler donar detalls, fa uns mesos es va fer públic que hi hauria consistoris com ara els de Cunit, Sant Boi de Llobregat i Viladecans que podrien haver seguit el mateix patró.

La CUP també va demanar ahir la dimissió de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que divendres passat va rebre la interlocutòria del jutge. Per la portaveu de la CUP, Laia Estrada, hi ha “motius de sobres” per fer aquesta petició, ja sigui perquè s'acabi demostrant la participació directa de Ballesteros en els fets delictius o bé, “si realment desconeixia el que estava passant”, per haver mantingut una actitud “negligent”, no haver sabut resoldre la situació “i haver signat el pagament de les factures tot i els set advertiments d'il·legalitat”.

L'advocat Carles Perdiguero, representant legal de la CUP en aquest cas, va subratllar que aquest no és un cas menor: “No es tracta d'un procés administratiu banal, sinó d'un procés penal on trobem contractacions irregulars, pagaments reiteradament injustificats, tràfic d'influències, prevaricació, malversació i alteració de preus de subhastes públiques.”

Laia Estrada va recordar que Ballesteros “no ha pogut justificar amb credibilitat” que l'objecte del concurs era necessari, ni tampoc el motiu pel qual l'exgerent de l'IMSS, Antonio Muñoz, convida aquelles tres empreses, “ni quines feines es van fer, com es van justificar i qui les ha vist”, va dir.

LA FRASE

La instrucció mostra que no estem davant d'un error accidental, sinó d'un reguitzell d'accions irregulars
Carles Perdiguero
Advocat de la CUP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.