Administracions

L'exgerent de l'IMSS nega que decidís contractar Inipro

Antonio Muñoz va assegurar ahir davant del jutge que no tenia responsabilitats en el concurs sota investigació a Tarragona

Es va negar a respondre les preguntes del jutge i del fiscal

L'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona, Antonio Muñoz, va defensar ahir davant del titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona la seva tasca amb relació a la contractació de l'empresa Inipro entre els anys 2011 i 2013, ara sota investigació per presumptes delictes de malversació, tràfic d'influències, prevaricació i alteració de preus dins del conegut com a cas Inipro.

Muñoz, que és l'únic dels onze investigats que va ser detingut durant unes hores per la Guàrdia Civil, després que s'escorcollés el seu domicili el 26 d'octubre passat, va defensar davant del jutge que com a gerent no tenia responsabilitats en la contractació, segons van explicar fonts properes al cas. D'aquesta manera, Muñoz passa la pilota als responsables polítics, l'exregidora Victòria Pelegrín i l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, també investigats.

Sense respostes

Muñoz contradiu també la interlocutòria del jutge del 13 de gener en què apuntava l'exgerent de l'IMSS com la persona que hauria dirigit el concurs per a la contractació d'Inipro. El procediment es va fer convidant tres empreses, de les quals dues (Inipro i Itinere) pertanyien al mateix grup, i la tercera (Gallet) hi guardava també relació. El contracte amb Inipro es va prorrogar dos cops tot i ser contrari a les bases del concurs, i, a més, es dubta que l'empresa (propera al PSC) fes cap tasca real a l'IMSS.

El titular del jutjat d'instrucció es basava en la declaració davant de la Guàrdia Civil d'una treballadora de l'IMSS per assenyalar Muñoz com a la persona que va decidir la llista d'empreses a convidar, un paper que generalment estaria en mans dels tècnics de l'IMSS, segons el mateix document.

Muñoz, que va declarar durant menys d'una hora, es va limitar a respondre les preguntes que li va formular la seva defensa, i va optar per no contestar les que li va fer el jutge instructor, la fiscalia i la resta de parts personades en el procés. En les seves respostes, va defensar que sempre havia actuat correctament.

Dimissió el 2013

Muñoz ha estat des del principi al centre de les mirades pel cas Inipro. Després que es destapessin les presumptes irregularitats el 2013, va presentar la dimissió. L'exgerent, però, va ser recol·locat per l'Ajuntament en un nou lloc de treball a l'àrea de Salut de la Guàrdia Urbana, moviment que la CUP, denunciant del cas, va criticar.

A banda de l'escorcoll del seu domicili, abans la Guàrdia Civil ja havia escorcollat el 9 d'octubre passat el seu despatx a les oficines municipals de la plaça Imperial Tàrraco, entre altres dependències municipals. El 26 de gener, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va declarar també com a investigat pel mateix cas i també va negar haver intervingut en el contracte, que, segons ell, van decidir els tècnics.

Victòria Pelegrín declara avui

La instrucció del cas Inipro continua avui amb dues declaracions de pes davant del jutge: es tracta de l'exregidora del PSC Victòria Pelegrín, que liderava l'àrea de Serveis Socials durant els anys de les presumptes irregularitats, i del militant socialista Alejandro Caballero, que consta com a treballador d'Inipro abans que es fes efectiva la contractació de l'empresa per l'Ajuntament. El jutge ha citat onze investigats (abans anomenats imputats), que passaran pels jutjats fins al pròxim dia 9.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Més tanques al Maresme perquè no es creui la via

Premià de Mar

Atenen 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

santa coloma de farners
equipaments

Canvien el sostre del pavelló de les Casernes, a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
equipaments

Nou pavelló i reforma dels patis de l’institut Camí de Mar de Calafell

CALAFELL

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

banyoles
GIRONA

L’Arxiu Municipal ingressa dos programes de festes dels anys 1935 i 1948

GIRONA

La residència del monestir de Sant Daniel obrirà a mitjans del 2025

GIRONA

Figueres adjudica les obres per adequar l’antic escorxador com a menjador social

FIGUERES
Medi ambient

Ventiladors, gelats de fruita i granissats de cucs perquè els animals del zoo suportin la calor

Barcelona